Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Ziek zooitje

Algemeen Column 421 keer gelezen

Ziek zooitje

Best grappig. Dat GroenLinks, de PvdA en Frits van der Schans gaan samenwerken in de Zaltbommelse politiek. Het lijkt me overigens een goed plan als alle partijen dat doen. Nieuwe politiek: niet elkaar vliegen afvangen maar samen proberen er iets van te maken. Nu was dat natuurlijk ooit het plan. Niemand had verwacht dat politiek zo'n ziek zooitje zou worden als het tot voor kort was. Dat je misbruik maakt van iemands zwakte en dat de oppositie altijd tegen is ook als het een aardig plan betreft.
Gelukkig is het tij aan het keren. Landelijk zie je de vreemdste combinaties regeren. Tuurlijk D66 Pechtold moet nog leren dat ie best zaken kan doen met ChristenUnie Segers maar dat licht gaat snel schijnen. En Klaver zal zomaar een keer een grote jongen worden.
En nu dus ook in Zaltbommel: de drie oppositietjes. Lijkt me overigens nog lastig met Van der Schans: heb je een leuk clubje, stapt ie er uit. Krijg je toch een beetje Peter Bosz-gevoel. En wat denk je van de SP? Die gaat misschien mee doen aan de verkiezingen van volgend jaar. Komt die partij dan ook bij de club van een beetje links die dan opeens erg links wordt? En zullen we nu dan gelijk ook maar samenwerken met de rest?

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden