Foto: www.123rf.com
Foto: www.123rf.com Foto: 123rf.com

Twintig reacties op opzet milieuonderzoeken windmolens A2

Algemeen 146 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De provincie heeft twintig reacties gekregen op de conceptnotitie Reikwijdte en Detailniveau. In deze notitie staat welke milieu-onderzoeken plaatsvinden. Naast omwonenden hebben ook de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel, waterschap Rivierenland, de brandweer, Gasunie, Prorail, Defensie en Rijkswaterstaat gereageerd. 

Omwonenden en andere belanghebbende partijen konden tot 12 juni reageren. De reacties gaan onder andere in op geluid, slagschaduw en effecten op de natuur. Vaak worden zorgen geuit, soms worden aanvullende suggesties gedaan.

De drie windmolens zijn gepland in de buurt van het spoor en de A2 in de gemeente Zaltbommel, op de grens met Maasdriel.

Bezoek commissie 
De commissie voor de milieueffectrapportage bracht op 12 juni een bezoek aan de streek. Eén omwonende maakte gebruik van deze mogelijkheid om met de commissie van gedachten te wisselen. De landelijke commissie kijkt onafhankelijk van de betrokken partijen naar de inhoud en kwaliteit van milieurapporten. Het advies van de commissie volgt naar verwachting begin juli.

Reacties beantwoorden
De komende weken beantwoordt de provincie de ontvangen reacties over de milieuonderzoeken. Ook wordt nagegaan of de opzet naar aanleiding daarvan moet worden aangepast. Het college van Gedeputeerde Staten neemt een definitief besluit over de notitie Reikwijdte en Detailniveau en de beantwoording van de reacties. De komende tijd staat in het teken van de milieuonderzoeken en de voorbereiding van het voorontwerp-inpassingsplan en de vergunningaanvragen.

Informatie over de procedure rond de mogelijke komst van windmolens in Zaltbommel staat op www.gelderland.nl/windpark-Zaltbommel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden