• Het soepenbuffet is altijd de grote trekpleister.
• Het soepenbuffet is altijd de grote trekpleister. Foto: Bert Kerkhof

Negende editie Soepenfestival in Alem

Algemeen 113 keer gelezen

ALEM • In het plantsoen bij Het Hart van Alem vindt zaterdag 24 juni van 16:00 tot 01:00 uur de negende editie plaats van het gratis toegankelijke Soepenfestival.

In het plantsoen verrijst een bonte parade van tenten, bussen en markante voertuigen. "Op maar weinig plaatsen vind je in de Bommelerwaard zo'n knus onderkomen als op deze historische plek", vindt penningmeester Peter van Boxtel van de organisatie. Het verrijdbare podium biedt plaats aan live optredens. DJ D'n Bammer opent het festival om 16:00 uur, waarna Fanfare Alem om 16:15 uur een verrassen muziekprogramma verzorgt. Een half uur later volgt het Nick van Wijk Trio met een spannende set van een uur.

Kinderen kunnen zich uitleven op historische elektronische apparaten, een pingpongtafel, tafelvoetbal, een spring- en speelkussen en enkele badjes. Het is (bij mooi weer) mogelijk een rondrit door het dorp te maken in een nostalgische legerjeep. Ook is er een fototentoonstelling waar vier regionale fotografen hun mooiste werk uit Alem en omgeving laten zien.

Soepenbuffet

Het buffet gaat om 17:45 uur open. Daarna volgen nog optredens van de band Jack (18:30 uur), zangeres Melinda (20:00 uur), Progretto (21:00 uur) en The Streets (22:30).

De opbrengst is ook dit jaar weer voor twee regionale goede doelen. "Vorig jaar hebben we voor een flink bedrag een wc-wagen op maat laten maken, waar nu alle Alemse verenigingen en festivals gratis gebruik van kunnen maken", vertelt secretaris Willy van Lent.

Meer informatie: theoleerintveld@hotmail.com of app/sms naar: 06-53799146.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden