• De Aardbeiendag heeft vanaf dit jaar zijn eigen vlag.
• De Aardbeiendag heeft vanaf dit jaar zijn eigen vlag. Foto: aangeleverd

Aardbeiendag met vlag en muzikale optredens

Algemeen 210 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Aardbeiendag, zaterdag rond de Markt in Zaltbommel, belooft dit jaar extra gezellig te worden. De speciale vlag is sinds gisteren te koop bij TRIP en lokale verenigingen zorgen voor optredens.

Elk jaar op de derde zaterdag in juni zijn er gratis beschuitjes met aardbeien op de Bommelse Markt. Dit jaar pakt de organisatie (Toeristisch Recreatief Informatie Platform (TRIP) Bommelerwaard) extra uit vanwege de tiende editie.

Het festijn op de markt begint om 11:00 uur, met het feestelijke onthaal van de Aardbeienkoningin Maritte van Houten. Zij is een half uur daarvoor per rijtuig vertrokken vanaf de Wielewaal onder begeleiding van harmonie Generaal Karel van der Heyden. Zoals altijd kan iedereen daarna rondwandelen op de markt en genieten van de heerlijke beschuiten met aardbeien, die de koningin gratis ronddeelt. Maar er is meer.

Toneel, dans en creatief
De DJ's Erik Vos en Ed van Zelst zijn de gastheren van het aardbeienfestijn op de markt. Zij verzorgen vanaf 11:30 uur tot 16:00 uur samen met lokale verenigingen een afwisselend programma op een speciaal podium op de Markt. Er zijn optredens door Duo Imbue, Theaterschool De Tuin van Kees, Cantadora en Balletschool Paulette Willemse. Ook is er een creatieve hoek waar kinderen onder andere aardbeienstempels leren maken van Tekenschool Bommelerwaard. Voor de liefhebbers van spelletjes is er een rad van avontuur met mooie prijzen. De hoofdprijs wordt om 16:00 uur gedraaid. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Aardbeienvlag
De eerder aangekondigde aardbeienvlag is wat verlaat, maar sinds deze week te koop bij het TRIP op de Markt (onder het oude stadhuis). De vlag kost 19,95 euro. Uiteraard staan er veel aardbeien op. Hoe meer mensen de vlag laten wapperen, hoe fleuriger de binnenstad er zaterdag uit zal zien.

tripbommelerwaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden