• Kersen proeven kan natuurlijk ook op de open dag.
• Kersen proeven kan natuurlijk ook op de open dag. Foto: Dima Sobko - 123RF.com

Kersenpitten spugen en ontspannen bij de Sterregaard

Algemeen 125 keer gelezen

HEDEL • Biologisch-dynamisch fruitteeltbedrijf De Sterregaard in Hedel houdt zaterdag 17 juni open dag. Naast uitleg over biologisch boeren en lekkere dingen proeven kunnen bezoekers een kennismakingsles qigong volgen van Ramón Stol.

Stol is hoofddocent bij de TCA Academy in Velddriel, een school gespecialiseerd in Oosterse bewegingsleer. "In de Sterregaard kunnen mensen kennismaken met qigong, een trainingsvorm waarbij iedereen mee kan doen", aldus Stol. Hij zal ook een demonstratie tai chi geven, een vorm die zich door de langere sets van bewegingen minder leent voor een kennismakingsles.

Ontspanning en concentratie
"Bij qigong ervaar je al snel ontspanning en een beter concentratievermogen. Door bewegingen maken we het lijf vrij van stagnaties. Door contact te maken met je lichaam blijf je minder 'in je hoofd', iets waar veel mensen last van hebben door het drukke bestaan dat we leiden."

In de natuur
Stol kijkt er naar uit om in de boomgaard aan de slag te gaan. "De rust van de natuur is de beste omgeving voor een training." De proeflessen zijn om 13:00 en 15:00 uur. TCA verzorgt tijdens de open dag ook een Chinese theeceremonie.

Bijenkast
Verder zijn er bedrijfsrondleidingen om 11:00 en 14:00 uur en geeft huisimker Hayo Velthuis uitleg over de bijenvolken. Marti van den Bogert van de Sterregaard vertelt enthousiast: "Er staat een observatiekast opgesteld met een doorzichtige wand, waardoor je heel goed kunt zien hoe het er in een bijenvolk aan toe gaat."

Wedstrijd
Naast honing van de bijen zijn er allerlei andere lekkernijen. De wedstrijd kersenpitten spugen wordt ook vast een succesnummer nu de eerste kersen glanzend van de bomen komen. Als goed doel is de Nacht van de Vluchteling (van 17 op 18 juni) aan de wedstrijd gekoppeld en er staat een fruitpakket als prijs klaar voor de winnaar.

Kruiden
TuinJoop is er met een kraam vol planten, zaden en kruidentoepassingen als zalf, tinctuur en theesoorten.

Pony's en skelters
Kinderen komen aan hun trekken bij de pony's en skelters.

De open dag aan de Middelingenseweg 51, waarmee de Sterregaard aanhaakt bij het landelijke initiatief 'Lekker naar de boer' duurt van 10:00-16:00 uur.

www.sterregaard.nl

Janneke Boogaard

Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 7 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden