Afbeelding
Foto: Fhreja Deckers

Bank, kunstwerk en insectenhotel voor Ontmoetingstuin Ammerzoden

Algemeen 116 keer gelezen

AMMERZODEN • In de Ontmoetingstuin bij verzorgingshuis het Zonnelied in Ammerzoden is woensdag onder andere de Ontmoetingsbank officieel onthuld.

"Het was een feestje met een gouden randje", vertelt Fhreja Deckers enthousiast. Met haar Ontwerpbureau Groene Leefomgeving dacht ze samen met Conny van den Hoek het plan voor de bank uit. Veel vrijwilligers en sponsors hielpen bij het maken en plaatsen.

De onthulling werd verricht door wethouder Anita Sørensen van gemeente Maasdriel?, Guido van Bruchem? van restaurant Het Eethuys?, Elina Eker van het Zonnelied, BrabantZorg en Frank van Beers en Caroline Mulder van Cello? met hulp van bewoner Jo.

Kunstwerk met zonnebloemen
Buurtbewoner en kunstenaar Frik van Mil heeft speciaal voor de tuin een kunstwerk gemaakt met zonnebloemen, zodat heel het jaar door er bloemen zullen zijn. "Samen hebben we een plaatsje gezocht in de bloemenweide, waar echte zonnebloemen, siergrassen en andere kleurige bloemen het kunstwerk zullen gaan omarmen", vertelt Fhreja.

Insectenhotel
Een andere wens van de Ontmoetingstuin was een insectenhotel bij de pluktuin, ter educatie. Tuinvrijwilliger Joop van den Bogert heeft zo'n kast gemaakt. Het zaadmengsel rondom het insectenhotel zal insecten trekken voor bevruchting van de groenten, fruitbomen en struiken. En zo een bijdrage leveren aan de instandhouding van de bijen.

Na de onthullingen van deze bijzondere werken volgde koffie met taart onder de vrolijke muzieknoten van het Seniorenorkest. De taart is gemaakt van de opbrengst uit de moestuin met dank aan Helene Joosten en Mia Jacobs. 

Meer informatie over de Ontmoetingstuin is te vinden op Facebook.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het stroomverbruik wisselt per dagdeel.
Ondernemers bedrijventerrein Schelluinen-West: wellicht onderzoek naar energiecoöperatie Zakelijk 16 uur geleden
Afbeelding
Alblasserwaardse dammers De Kroonschijf aan kop bij Nederlands kampioenschap dammen in Papendrecht met korte video en foto's 17 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking in Giessenburg met bijeenkomst in kerk, bloemlegging en defilé Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden