• Schutten in de sluis tijdens de Dutch Poker Race.
• Schutten in de sluis tijdens de Dutch Poker Race. Archieffoto: Lya Cattel

Sluis Sint Andries blijft bottleneck

Algemeen 1.119 keer gelezen

HEEREWAARDEN • De N322 bij Heerewaarden is maandagochtend een paar uur gestremd geweest door een storing in de sluis. En dat was niet voor het eerst.

De inwoners van Heerewaarden zijn wel gewend aan de geïsoleerde ligging, maar als de ontsluiting via de sluis wegvalt wordt het bijna onmogelijk om het dorp in en uit te komen.

Chaos
Maandagochtend stond er file vanaf Dreumel. Doordat er ook nog tijdelijke verkeerslichten staan bij de Variksestraat vanwege de aanleg van een rotonde was de chaos compleet. Scholieren stonden voor niks bij de bushalte. Taxiënde ouders en mensen die naar hun werk moesten, strandden bij het pontje Alphen-Lith. Omrijden via de A15 en A2, met alle files van dien, was nog de enige optie.

Rijkswaterstaat
De gemeente Maasdriel gaat opnieuw aandacht vragen voor de vele storingen van de sluis bij Rijkswaterstaat. "Dat hebben we in het verleden ook wel gedaan, Rijkswaterstaat gaf toen aan dat er gewerkt was aan de storingsgevoeligheid van de sluis waardoor de situatie verbeterd zou moeten zijn", zegt wethouder Jan-Hein de Vreede. "Meer dan het aankaarten kunnen wij ook niet doen, want de sluis is van Rijkswaterstaat en de weg van de provincie."

Mogelijk biedt op termijn een rapport van de provincie soelaas. Daarin worden alternatieve routes opgesomd als er iets op de snelweg aan de hand is. Sluis Sint Andries wordt in die studie als knelpunt gesignaleerd.

Heerewaarden blijft overigens wel altijd toegankelijk voor de hulpdiensten. Die kunnen in geval van nood de fietsbrug bij de sluis nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden