Afbeelding

Bende had het gemunt op duurste fietsen bij Cycle Center 53-11

Algemeen 1.619 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Alan en Gijs van Tuyl voelden de bui al hangen nadat een stel verdachte types hun fietsenzaak CC 53-11 bezochten. In de nacht van woensdag op donderdag was het raak: via het dak namen ze een aantal van de duurste fietsen uit de winkel mee. Het werk van een georganiseerde bende, weet Gijs van Tuyl wel zeker.

"Door drie gaten in het dak te zagen, hoopten ze het alarmsysteem te ontlopen en de fietsen als het ware op te vissen. Gelukkig is het alarm toch afgegaan", vertelt Gijs van Tuyl, die samen met zijn zoon Alan aan het roer staat van het cyclecenter.

Bende
Ze zijn niet de eerste gedupeerden. "Er is een bende actief die ook al heeft toegeslagen bij een stuk of vijftien collega-ondernemers elders in Nederland", weet Van Tuyl. Het zou gaan om een groep Oost-Europeanen. "We hebben nog foto's van ze gemaakt toen ze twee dagen van tevoren hier waren. Ze hebben goed gekeken waar de fietsen stonden die ze wilden hebben. Gezien de grootte van de gaten waren ze van plan zeker dertig of veertig fietsen mee te nemen", denkt de doorgewinterde fietsspecialist. 

Het bleef nu beperkt tot enkele mountainbikes, maar wel van de duurste types die CC 53-11 heeft staan, met een winkelwaarde van soms meer dan tienduizend euro per stuk. Zes fietsen bleven op het dak achter en zijn door de brandweer naar beneden gehaald.

Lof voor politie
Van Tuyl heeft alle lof voor de inzet van de politie. "Doordat die heel snel ter plaatse was, hebben de inbrekers veel spullen achtergelaten en zijn ze ervandoor gegaan. Eén van hen is zelfs zeven meter naar beneden gesprongen. De hoop was dat hij nog ergens in de bosjes zat, dus is er gezocht met speurhonden en vanuit de politiehelikopter, maar hij is toch ontkomen. Bij de toegangswegen is ook gecontroleerd op buitenlandse kentekens." Bij de acties zijn wel mensen aangehouden, maar al snel bleek dat zij niet de daders waren.

Strijdbaar
Alan en Gijs van Tuyl zitten niet bij de pakken neer na de inbraak. "Het is al de derde keer dat er spullen zijn gestolen, naast twee mislukte pogingen. We zijn alweer nieuwe plannen aan het maken om de winkel nog beter te beschermen tegen dit soort tuig", klinkt het strijdbaar.

Opbeurend
Intussen stromen de opbeurende berichtjes van klanten binnen. Ze sturen zelfs taart en bloemen. "Die positieve reacties doen ons goed."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden