Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Plannen rond grote Lidl in Zaltbommel even 'on hold'

Algemeen 815 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Pas als de plannen voor het winkelcentrum op de Buitenstad duidelijker zijn, wordt de definitieve beslissing genomen over de komst van een grote Lidl bij de Watertoren.

De Buitenstad is gepland op het gebied achter de Albert Heijn, in de volksmond bekend als het Buko-terrein. Er moeten woningen komen en een winkelcentrum. De bestaande supermarkt wil de activiteiten fors uitbreiden en het college wil daaraan meewerken, omdat het past in de plannen voor de Buitenstad.

Tegelijkertijd ligt er een aanvraag van Lidl om de grootste vestiging van het land te bouwen op het terrein van de witte Watertoren. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 1400 vierkante meter Lidle én een uitbreiding van ongeveer 1000 vierkante meter supermarkt bij de Buitenstad wel een beetje veel van het goede is. Het college vindt een 'overaanbod' toch 'acceptabel', omdat Lidl zich niet alleen richt op Zaltbommel, maar een regionale functie zal hebben.

Het college heeft nu besloten eerst de ontwikkelingen rond de Buitenstad even af te wachten. De aanvrager van uitbreiding van de supermarkt krijgt nog een paar maanden de tijd. Tot die tijd is het verzoek om een Lidl op het Watertorenterrein in te richten 'on hold' gezet.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden