• De oude en de nieuwe voorzitter van CDA Zaltbommel.
• De oude en de nieuwe voorzitter van CDA Zaltbommel. Foto: aangeleverd

Henk Kolbach stopt als CDA-voorzitter

Algemeen 294 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Henk Kolbach uit Poederoijen heeft woensdag na bijna tien jaar de voorzittershamer van CDA Zaltbommel overgedragen aan John van Wijgerden.

Kolbach was ruim 24 jaar raadslid in gemeente Brakel en na herindeling, gemeente Zaltbommel. Daarna werd hij overtuigend voorzitter van het bestuur voor de lokale Christen Democraten.

Verbindend
Als kracht van Henk wordt zijn rust en wijsheid genoemd. Altijd goed op de hoogte en 'verbindend'. Veel aanwezig bij bijeenkomsten om zijn netwerk goed te onderhouden en zo midden in de samenleving te staan. Vriendelijk en aangenaam; intern en extern en met een eigen 'mild' geluid. Iemand die steeds het algemeen belang voor ogen heeft, wars is van spelletjes en altijd is gericht op een breed gedragen resultaat. Henk heeft zo steeds het gedachtengoed van het CDA vertaald naar de praktijk van de gemeente.

John van Wijgerden
CDA Zaltbommel heeft woensdag tijdens haar algemene ledenvergadering woorden van dank uitgesproken. Henk heeft de voorzittershamer overgedragen aan John van Wijgerden uit Kerkwijk. Hij groeide op in Zuilichem, woonde achttien jaar buiten de Bommelerwaard - waar hij ook actief was bij het CDA - en kwam in 2014 terug. Hij werkt bij het ministerie van Economische Zaken.

"Ik geloof dat de uitgangspunten van het CDA een goede basis zijn voor een rechtvaardige samenleving waarin iedereen zijn plaats heeft. Respect en tolerantie zijn voor mij belangrijke waarden. Mijn streven is om nieuwe vormen te vinden om het CDA ook lokaal te blijven ontwikkelen. Democratie staat nooit stil en heeft altijd vernieuwing nodig, ook in onze gemeente", aldus de nieuwe voorzitter John van Wijgerden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden