Afbeelding

SSM peilt gevoel inwoners over herindeling

Algemeen Herindeling Bommelerwaard 201 keer gelezen

MAASDRIEL • Samen Sterk Maasdriel (SSM) gaat via Facebook de argumenten van inwoners voor en tegen één gemeente Bommelerwaard verzamelen. Op basis daarvan bepaalt de lokale partij haar standpunt hierover richting gemeenteraadsverkiezingen.

Wat zijn nu de echte argumenten om voor dan wel tegen te zijn? Op die vraag alleen al blijven de meeste politieke partijen het antwoord schuldig, vindt Maarten Daalder, voorzitter van Samen Sterk Maasdriel. "Dergelijke beslissingen horen niet in de achterkamertjes bekonkeld te worden. Als volksvertegenwoordiging hebben we een verantwoordelijkheid naar onze kiezers. Er is weliswaar een inspraakavond georganiseerd door de gemeente, maar dan komen toch vooral de meest uitgesproken voor- en tegenstanders. Dat geeft geen goed beeld van de gevoelens die leven onder de inwoners."

Op de inhoud
Samen Sterk Maasdriel wil het dan ook anders doen. "Social media maakt inmiddels een groot onderdeel uit van ons leven. Wij gaan Facebook gebruiken om met de inwoners in gesprek te gaan. Niet een simpel voor of tegen, maar op de inhoud."

Niet doordrukken
Daalder realiseert zich dat het er niet eenvoudiger op wordt, als je op deze manier de boel openzet. "Het zal ongetwijfeld veel discussie opleveren. Maar dat moet dan maar. Dat is nog altijd beter dan het er doorheen drukken, daar heeft niemand wat aan."

Verkiezingen
Aan de hand van het onderzoek via Facebook zal SSM ook haar standpunt gaan bepalen richting de verkiezingen van volgend jaar maart.

Verdeelde fractie
"Ook binnen onze fractie zijn de meningen verdeeld. Maar het punt blijft; we moeten het weloverwogen doen. We moeten met ons standpunt, maar ook met de manier waarop we daar mee omgaan, recht doen aan de mening van onze inwoners. Een herindeling is niet iets wat je zomaar even doet. Het is ook te makkelijk om het onderwerp plat te slaan op een simpel voor of tegen. En dat zal ook de insteek zijn van ons onderzoek. Niet alleen maar vragen naar voor of tegen. Maar echt het gesprek aangaan en de bezwaren serieus nemen. Wat het in ieder geval oplevert is dat we recht doen aan de mening van onze inwoners. Daar hebben ze recht op!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden