• De enige echte Woodstock Tribute Band staat op 27 mei in De Kindertuin.
• De enige echte Woodstock Tribute Band staat op 27 mei in De Kindertuin. Foto: aangeleverd

Rock 'n Roll en Woodstock in De Kindertuin

Algemeen 641 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Op Hemelvaartsdag wordt dit jaar voor de vierde keer het Rock 'n Roll festival Lolliepop van BF Events gehouden. Nieuw dit jaar is een tweede dag op dezelfde locatie; terug naar de tijd van Love en Peace.

Het gratis toegankelijke festival Lolliepop is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip onder vele muziekliefhebbers. Het park tussen de Steenweg en de Zandstraat in Zaltbommel wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot festivalterrein. Een grote tent, foodtrucks, en diverse stands met vintage goederen zijn er tijdens het festival te vinden. Een springkussen, suikerspin, schminken en een airbrush tattoo artiest zorgen ervoor dat ook de allerjongste bezoekers zich kunnen vermaken.

Buitenpodium

Behalve het podium in de tent heeft de organisatie dit jaar ook gekozen voor een programma voor het buitenpodium, met onder andere een tribute to Elvis en The Everly Brothers. Een van de 6 bands dit jaar is de Def Americans. Deze band speelt op onnavolgbare wijze nummers van Johny Cash. Een andere band is de Swamp Shakers. Deze band uit Letland speelt Rock 'n Roll en Rockabilly en is een waardige afsluiter van Lolliepop 2017. Het festival begint om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur.

Woodstock

In dezelfde feesttent kunnen bezoekers zaterdag 27 mei vanaf 20.30 uur terug in de tijd van Love en Peace. Deze avond staat de enige echte Woodstock Tribute Band op het podium. Als geen ander weet deze band de sfeer van de roemruchte jaren '60 neer te zetten. Het hoogtepunt was 1969, het jaar waarin het Woodstockfestival het daglicht zag. Janis Joplin, 5th Demention en vele andere namen passeren deze avond de revue.

Ook heeft de organisatie DJ Donaldinho weten te strikken. Alle genres uit de late '60 en begin '70 komen aan bod. Deze DJ is bekend van onder andere Super Sounds of the '70 op het poppodium W2. Ook deze avond is de toegang gratis.

Kijk op facebook voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden