Afbeelding
Foto: Lya Cattel

Vijf koninklijke onderscheidingen in Maasdriel

Algemeen 311 keer gelezen

MAASDRIEL • Burgemeester Henny van Kooten heeft woensdagochtend vijf inwoners van Maasdriel thuis verrast met een koninklijke onderscheiding. Ze zijn alle vijf benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Woensdagmiddag komen de vijf gedecoreerden bij elkaar in het gemeentehuis in Kerkdriel, waar ze onder andere op de foto gaan.

Wies van Doornmalen
Wies van Doornmalen (1954) uit Ammerzoden is leerkracht op De Schakel. Daarnaast is hij voorzitter van buurtvereniging De Langehof, bestuurslid van voetbalvereniging Jan van Arckel en jurylid van de Dorpszeskamp in Ammerzoden. Ook is hij voorzitter van het schoolvoetbaltoernooi, omroeper, hoofdjurylid en verzorgt hij de administratie van het toernooi.

Nellie Nugteren-de Koning
Nellie Nugteren (1953) uit Rossum werkt als verpleegkundige bij Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland. Sinds 1982 is ze vrijwilliger van de Oranjevereniging Rossum. Sinds 1995 is ze daarnaast secretaris en beheerder van de financiën van de kerkrentmeesters en vrijwilliger bij de protestantse gemeente Rossum. Tevens zet zij zich in voor het schoonmaken voor de kerk, voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans en is ze vrijwilliger bij woonzorgcentrum De Vaste Burcht.

Leo Nugteren
Leo Nugteren (1953) uit Rossum is getrouwd met Nellie. Hij is sinds 1982 secretaris van de Oranjevereniging. Hij is mede-oprichter van de jaarlijkse braderie en organisator van het jaarlijkse jeu-de-boulestoernooi. Ook is hij vrijwilliger bij fanfare Juliana en wordt hij veel gevraagd als spreekstalmeester. Verder is hij vrijwilliger bij de protestantse gemeente Rossum-Hurwenen, waar hij zich onder meer inzet voor het onderhoud van de tuin en de jaarlijkse bazar. Ook is hij vrijwilliger bij De Vaste Burcht.

Hetti van Kessel
Hetti van Kessel (1968) is zelfstandig fruitteler in Hoenzadriel. Zij is organisator en leider van jeugdkampen van het Bisdom 's-Hertogenbosch. Ze is voorzitter van het St.Martinuskoor en lid van het St. Martinus Parochiekoor. Haar beste kracht heeft zij gegeven aan de fusie van de zeven parochiekerken in de Bommelerwaard, die nu verder gaan onder de naam Parochie Heilige Franciscus. Momenteel is ze ook nog redacteur voor het algemene parochieblad. Verder is ze oprichter en dirigent van de Martinuskids, het kinderkoor van de parochie en hoofdkoster van de parochie H. Martinus Velddriel.

M. Leerintveld
M. Leerintveld (1963) uit Alem is werkzaam bij Bouwbedrijf G. van Lopik. Sinds 1972 is hij trainer/leider bij voetbalvereniging Alem en sinds 1976 tamboer-maître bij Fanfare Alem. Sinds 1983 is hij lid van de Raad van Elf. Hij is in het verleden ook toneelspeler geweest bij toneelvereniging De Rakkers, die speelde tijdens kampweekenden en kerstactiviteiten voor de kinderen in Alem. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden