Afbeelding
Foto: aangeleverd

Peter Rehwinkel waarnemend burgemeester Zaltbommel

Algemeen 1.632 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Peter Rehwinkel is vanmiddag door de commissaris van de koning in de provincie Gelderland Clemens Cornielje benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zaltbommel.

De commissaris had eerder in overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad besloten tot het benoemen van een waarnemend burgemeester, in plaats van een vaste burgemeester, tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Aangezien het een langere waarnemingsperiode betreft heeft de commissaris van de Koning de fractievoorzitters een keuze uit vijf kandidaten voorgelegd. De fractievoorzitters hebben met een aantal kandidaten een gesprek gevoerd, waarna zij bijna unaniem hun voorkeur hebben uitgesproken. Alleen de SGP had een andere kandidaat op het oog.

Peter Rehwinkel (PvdA) is 52 jaar en was in de periode 2009-2013 burgemeester van Groningen. Daarvoor was hij burgemeester van Naarden. Daar voltrok hij onder andere het huwelijk van prins Floris en Aimée Söhngen.

Van 1995 tot 2000 was hij lid van de Tweede Kamer, van 2007 tot 2009 van de Eerste Kamer.

Barcelona

In 2013 maakte Rehwinkel bekend zijn ambtstermijn in Groningen niet vol te maken, omdat hij een baan zou hebben bij United Cities and Local Governments in Barcelona. Er ontstond toen ophef omdat het een vrijwillige functie betrof, waarbij Rehwinkel recht zou hebben op wachtgeld. Ook was er onduidelijkheid of de functie wel zou bestaan.

Uiteindelijk ging de baan bij UCLG niet door. Rehwinkel ging in juli 2015 aan de slag als adviseur bij een consultancy bureau.

Rehwinkel woont in Amsterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden