• De Rossrun is sportief én gezellig.
• De Rossrun is sportief én gezellig. Archieffoto: aangeleverd

Rossrun voor Hurns Kerkje

Sport 70 keer gelezen

ROSSUM • Zondag 7 mei staat de Rossrun weer op het programma. De run wordt georganiseerd door loopgroep Pino Vliegensvlug van Daan Verboven en friends. Net als vorig jaar is er ook een kidsrun.

Dankzij gulle sponsoren is er naast een mooi parcours ook fruit, drinken, Tony's chocolade, broodjes en een professionele tijdmeting.

Goed doel
Ook is er weer een goed doel gekoppeld aan de loop. "Vorig jaar hebben we dankzij en namens de lopers 780 euro kunnen geven aan Wensstichting Shamajo. Dit jaar willen we de spotlights laten schijnen op 't Hurns Kerkje", zegt Michiel van Beek, één van de organisatoren. "Een markant kerkje dat 'gered' is door vrijwilligers en nu gebruikt wordt voor en door de gemeenschap. Eigenlijk staat dit kerkje symbool voor alle vrijwilligers. Zij zijn de smeerolie van de maatschappij! Zonder vrijwilligers ook geen Rossrun, bijvoorbeeld."

Villa Verboven
De start en finish van de Rossrun is bij BSO Villa Verboven, Randwijckstraat 70 in Rossum. De afstanden zijn zes of twaalf kilometer en de kids rennen vijfhonderd meter. Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 10.00 uur, of eerder via de rossrunrossum@gmail.com. De kidsrun start om 11.30 uur, de zes en twaalf kilometer om 12.30 uur. Voor de laatste info over de wedstrijd zie Facebook Rossrun Rossum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden