Afbeelding

College Maasdriel is voor herindeling

Algemeen Herindeling Bommelerwaard 362 keer gelezen

MAASDRIEL • Het Maasdrielse college heeft zich uitgesproken voor een herindeling met Zaltbommel. De gemeenteraad bespreekt het voorstel waarschijnlijk op 1 juni. Het is de bedoeling dat er dan een soortgelijk stuk ligt in Zaltbommel.

Het voorstel van het Maasdrielse college is grotendeels gebaseerd op het rapport dat Berenschot maakte over de bestuurlijke toekomst van de Bommelerwaard.

Een streefdatum voor de fusie staat er niet in. "We willen voorkomen dat de discussie vooral over een jaartal gaat", zegt Maasdriels burgemeester Henny van Kooten. Hij schat in dat ongeveer vijf jaar nodig is. "Een goede voorbereiding is belangrijk en daarin moeten de inwoners goed betrokken worden. Dat hebben we ook gehoord op de inspraakavond van vorige week."

70.000 euro
Maasdriel rekent erop dat de voorbereidingen minstens 70.000 euro gaan kosten. Dat geld gaat zitten in het bepalen van kaders voor de nieuw te vormen gemeente, een vooronderzoek voordat de raden hun definitieve go/no go-besluit nemen, het samenvoegen van dossiers als veiligheid, onderwijs, de Omgevingswet en het voorzieningenniveau, en drie avonden met externe sprekers over ingewikkelde vraagstukken zoals 'een goede en toekomstbestendige spreiding van voorzieningen in de Bommelerwaard', lees: waar moet het nieuwe zwembad komen.

Volgens Van Kooten is de provincie bereid de helft van die 70.000 euro voor zijn rekening te nemen. De andere 35.000 euro wordt gelijk verdeeld over Zaltbommel en Maasdriel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden