• Marit van Herp.
• Marit van Herp. Foto: aangeleverd

Brons en zilver Hamarithi

Sport 12 keer gelezen

AALST • Leden van Hamarithi uit Aalst turnden zaterdag de tweede voorronde van de Jong Talent Wedstrijd in Barendrecht. Met deze wedstrijd konden de turnsters zich plaatsen voor de finalewedstrijd die plaatsvindt op 27 mei. Marit van Herp greep naar het brons in de pré-instap N en Eva van de Werken werd tweede bij de mini's.

In de ochtend mocht Marit van Herp beginnen op het toestel sprong. De turnster die uitkomt in de pré-instap met nationaal niveau turnden een mooie overslag en een nette streksalto tot ruglig. Op de rekstok liet zij zien dat er zeker verbetering is in haar oefening. De zwaaitjes die zij maakt worden steeds hoger en ook de houding in de zwaaien verbeterd. Ze kreeg deze wedstrijd een mooie 14,250.

Het spannendste toestel vindt de turnster het onderdeel evenwichtsbalk. Maar ook hier was Marit erg beheerst. De handstand werd kaarsrecht uitgevoerd en de radslag kwam zonder wiebel tot stand. De hoogste score behaalde de turnster op het toestel vloer. Zij kreeg hier maar liefst een 14,900 van de jury. Marit mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Geboortejaar 2010
Eva van de Werken, Isabel Spiering en Mirre van der Nat turnden in de categorie mini, waarin alle turnsters van geboortejaar 2010 samen komen. Isabel liet vooruitgang zien op het toestel vloer waar zij een 12,500 behaalde. Mirre was vooral sterk op sprong en kreeg hiervoor een 13,725. Eva blonk in alle toestellen uit. Op sprong werd zij eerste met een 14,200. Datzelfde cijfer kreeg zij op brug, wat goed was voor een tweede plaats. Allround kreeg Eva het zilver omgehangen. Mirre werd 13e en Isabel 16e.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de pré-instappers D. Ilse de Leeuw en Irene de Boef turnen al heel wat moeilijke elementen, maar kunnen nog werken aan de netheid van de onderdelen. Op brug zijn zij zeer stabiel en behalen hier ruim in de 12 punten. Ilse werd 21e en Irene 24e.

Zes turnsters stromen door
De doorstroming naar de finale werd direct bekend gemaakt. Op 27 mei mogen Marit, Eva, Isabel, Mirre en Ilse hun finale turnen. Ook turnster Daniëlle de Keizer die op dit moment kampt met een langdurige blessure heeft zich geplaatst, op basis van de eerste voorwedstrijd die werd geturnd op 3 december.

• Eva van de Werken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden