HRC-vrouwen lopen in op concurrentie

Sport 50 keer gelezen

HURWENEN • De zondagvrouwen van HRC'14 speelden tegen OJC Rosmalen: de nummer 4 tegen de nummer 2.

HRC speelde direct aanvallend voetbal en creëerde een aantal kansen. Dit leidde in de tiende minuut tot een schitterend doelpunt. Naomi van Stijn stuurde Rosanne van Hemert weg op links. Die ging het sprintduel aan met haar directe tegenstandster. Rosanne was sneller en schoot de bal achter de keepster van OJC. 1-0.

Ambulance
HRC bleef de aanval zoeken totdat het spel langere tijd onderbroken moest worden. Een van de speelsters van OJC raakte dusdanig geblesseerd, dat de ambulance er aan te pas moest komen. De onverwachte pauze had een negatief effect op de speelsters van de thuisploeg. Het spel werd slordiger en er werden een aantal onnodige foutjes gemaakt. Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van HRC. Gelukkig straften de bezoekers dit pas in de 43e minuut af en bleef de ruststand beperkt tot 1-1.

Penalty
Na rust herpakten de dames van HRC zich enigszins en werd er met vlagen weer goed combinatievoetbal vertoond. Pas in de 66e minuut werd een kans verzilverd. Een aanval van HRC leek onderschept te worden in de zestien meter, maar de verdedigster nam de bal met de arm mee. Dus een penalty. Deze kans liet Wanda van Wijnen zich niet ontnemen en ze schoot de bal hard en onberispelijk binnen. En zo kwam de thuisploeg verdiend op 2-1.

Spannend slot
In de 25 minuten die nog volgden ging het spel op en neer en kregen beide ploegen nog een paar kansen. Maar geen van beide kwam tot scoren. Omdat de nummers 1 en 3 punten hebben lieten liggen, loopt HRC op de concurrenten in. Het belooft een spannend slot van de competitie te worden.

Komende week spelen de dames uit bij Viola in Alphen (Nbr). Aanvang 10.00 uur.