• Thé Hanegraaf aan stoot. Tegenstander Rudolf Steenbekkers kijkt toe, net als Hans van Santen, beheerder van het dorpshuis en mede-organisator. Links op de achtergrond Ellen van Eeuwijk.
• Thé Hanegraaf aan stoot. Tegenstander Rudolf Steenbekkers kijkt toe, net als Hans van Santen, beheerder van het dorpshuis en mede-organisator. Links op de achtergrond Ellen van Eeuwijk. Foto: Gerard van Mook

Favorieten sneuvelen in kwartfinales driebanden in Alem

Sport 167 keer gelezen

ALEM • Rudolf Steenbekkers en Cor Steenbekkers gingen dit weekend in Alem ten onder tijdens de kwartfinales driebanden.

Rudolf Steenbekkers startte sterk tegen Thé Hanegraaf en nam na twee beurten een 3-0 voorsprong. Met een serie van vier in de achtste beurt kwam er een 9-3 stand. Maar Hanegraaf paste zijn speelstijl aan en zorgde dat Steenbekkers mindere aanvangsstoten kreeg terwijl hij zelf terugkwam tot 10-9. Vervolgens maakte Steenbekkers geen punt meer en sprokkelde Hanegraaf verder tot 13-10. Wederom een knappe prestatie van Hanegraaf.

Van Eeuwijk-Steenbekkers
Daarna was er een spannende partij tussen Cor van Eeuwijk tegen Cor Steenbekkers. Van Eeuwijk mocht van acquit starten waarin hij direct twee punten maakte. Steenbekkers trok de stand meteen gelijk naar 2-2. Van Eeuwijk was sterk in het verdedigen en maakte ook de nodige punten. Hij liep uit naar 8-2. Steenbekkers kwam terug tot 9-8, maar Van Eeuwijk bracht de stand op 12-8. In de gelijkmakende 23e beurt maakte Steenbekkers nog één punt en startte hij toch nog hoopvol aan de gelijkmakende 25e beurt. Hij maakte de afstoot maar manoeuvreerde de ballen in een niet te maken positie en de partij ging met 12-10 naar Cor van Eeuwijk.

Van Boxtel-Ouwens
Jos van Boxtel versloeg Harrie Ouwens. Het ging lang gelijk op. In de 24e beurt bracht Van Boxtel de stand op 8-5 en besliste hij de wedstrijd in zijn voordeel.

Van Boxtel-Van Geffen
Vanwege ziekte van Tonny van Boxtel kon de wedstrijd tegen Mari van Geffen niet gespeeld worden en zo bereikte Van Geffen zonder te spelen de halve finale.

Die speelt zich donderdag (aanvang 20.00 uur in De Drie Linden) af tegen zijn zwager Cor van Eeuwijk. Ook de andere halve finale is een familieaangelegenheid want Jos van Boxtel speelt tegen zijn oom Thé Hanegraaf. De finale is vrijdag 14 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden