Afbeelding
Foto: Tour de Waal

Weer Waalbroodjes uit de lucht op Bevrijdingsdag

Algemeen 518 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Tijdens de Tour de Waal op Bevrijdingsdag 5 mei vallen dit jaar weer broodjes uit de lucht. In de Bommelerwaard vallen ze in Rossum, Zaltbommel en Gameren.

De dropping van de speciaal gebakken 'Waalbroodjes' is één van de meest spectaculaire onderdelen van de 5-mei viering. De actie verwijst symbolisch naar Operatie Manna in het laatste oorlogsjaar van de Tweede Wereldoorlog, toen Nederland bevoorraad werd met voedselpakketten.

In 2015 werd deze actie ook op tien plaatsen langs de Waal uitgevoerd. Dit jaar vallen de broodjes in Herwijnen, Heesselt, Varik, Zennewijnen, Tiel, Dreumel, Rossum, Zaltbommel en Gameren. Op een aantal plaatsen springen ook parachutisten uit het vliegtuig.

De Tour de Waal bestaat uit zes fietsroutes aan beide zijden van de Waal, van Loevestein tot Tiel. Door het inzetten van extra veerponten zijn er kortere routes te fietsen waar onderweg van alles te beleven is. Het complete programma wordt eind april bekend gemaakt.

http://www.tourdewaal.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 3 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden