Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Luchtmacht gaat weer oefenen boven de Bommelerwaard

Algemeen 639 keer gelezen

BOMMELERWAARD • In de periode tussen april en september voert de Koninklijke Luchtmacht weer vliegoefeningen uit boven de Bommelerwaard. De vluchten duren tot uiterlijk 01:00 uur.

De helikopters vliegen vanaf de vliegbasis Gilze-Rijen en vanaf vliegbasis Deelen naar verschillende oefenterreinen in het land.

Het oefenen in de avonduren bereidt de bemanning voor op missies. De militairen trainen bijvoorbeeld met ladingen in en onder de helikopter. Ook oefenen ze met het in- en uitstijgen van personeel en het landen.

's Nachts vliegt de bemanning van de helikopter met speciale apparatuur om goed te kunnen zien in het donker. Kijken met de nachtkijker lijkt op het kijken door twee kokertjes. Dat is moeilijk en vergt daarom veel praktijktraining. 

De oefeningen staan gepland in de weken 14 (3 t/m 9 april), 17 (24 t/m 30 april), 18 (1 t/m 7 mei), 23 (5 t/m 11 juni), 27 (3 t/m 9 juli) en 32 (7 t/m 13 augustus).

Klachten over geluidsoverlast kunnen worden ingediend via: http://www.luchtmacht.nl/geluidshinder Ook kan men bellen naar het gratis telefoonnummer: 0800-0226033.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden