• In Maasdriel is de laatste tijd een toename merkbaar van dumpingen van drugsafval.
• In Maasdriel is de laatste tijd een toename merkbaar van dumpingen van drugsafval. Archieffoto: Bart Meesters

Burgemeester Maasdriel werkt aan aanpak drugsafval

Algemeen 105 keer gelezen

MAASDRIEL • Burgemeester Henny van Kooten wil extra toezicht in het buitengebied, met name om het aantal dumpingen van drugsafval terug te dringen. Meer geld en samenwerking met andere organisaties moet soelaas bieden.

De gemeenteraad had eerder al 15.000 euro vrijgemaakt voor zo'n buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Van Kooten hoopt dat ook de provincie Gelderland over de brug komt met geld. "In omliggende provincies wordt hard opgetreden tegen dumpingen, waardoor je een waterbedeffect krijgt: criminelen wijken uit naar andere plaatsen. Ik vind dat de provincie daarin haar verantwoordelijkheid moet nemen."

Ook met Rijkswaterstaat, het Waterschap en Staatsbosbeheer wordt overlegd. Niet alleen over een financiële bijdrage, maar ook om een gezamenlijke aanpak af te spreken.

Opleiding
Struikelblok is nog dat er een tekort is aan BOA's voor het buitengebied. Zij moeten speciaal opgeleid worden en dat kost tijd.

GroenLinks en Samen Sterk Maasdriel hebben vragen gesteld over de dumpingen van chemisch drugsafval. "Voordat die vragen kwamen, was ik al bezig met het regelen van de extra BOA, maar dat kost tijd", aldus Van Kooten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden