Afbeelding

Schietvereniging Gameren houdt weer een open dag

Sport 606 keer gelezen

GAMEREN • Bloem Visser is één van de organisatoren van de open dag die schietvereniging Het Gulden Schot op 1 april houdt. "Mensen vinden het stoer dat ik - als vrouw - deze hobby heb, maar dat is niet het juiste woord."

Ze woont in Maarssen, maar Bloem Visser (35) rijdt met liefde één of meer keer per week naar Gameren. In de kelder naast het complex van de voetbalclub huist 'haar' schietvereniging Het Gulden Schot.

"Ik kwam hier 4,5 jaar geleden voor het eerst, als introducé. Ik had me eigenlijk nooit gerealiseerd dat schieten een sport was. Het leek me wel leuk om het een keer te ervaren, maar ik was totaal niet van plan om er verder iets mee te gaan doen. Maar diezelfde avond was ik al om. Ik heb nog wel even overwogen om een club dichter bij huis te zoeken, maar de sfeer bij deze kleinschalige vereniging sprak me erg aan."

Ballotage
Bloem werd, zoals iedereen die zich aanmeldt, eerst aspirant-lid en leerde de beginselen van het schieten met pistool en geweer. "Als je door de ballotagecommissie komt, word je na een half jaar beginnend schutter en weer een jaar later volwaardig lid."

Balans en beheersing
Inmiddels presteert Bloem in de top vijf van haar discipline, die uit dertig mensen bestaat. Natuurlijk is dat deels een kwestie van aanleg, maar het zijn juist de andere aspecten waar de 35-jarige echt door gegrepen is. "Concentratie en ademhalingstechniek zijn heel belangrijk. Lichaam en geest moeten allebei in goede conditie zijn. Balans en beheersing, daar draait het om."

Niet stoer
Dat is een ander beeld dan de meeste mensen hebben van de schietsport. "Als ik erover vertel, is de eerste reactie bijna altijd: 'O, stoer!'. Maar dat is het helemaal niet. Ik weet wel dat ze dat uit onwetendheid zeggen. Grapjes als 'Pas maar op dat je geen ruzie met haar krijgt' vind ik niet leuk. Juist mensen die dat zeggen, zou ik graag meer willen vertellen over wat de sport echt inhoudt."

Dat kan op zaterdag 1 april, als Het Gulden Schot een open dag houdt. Van 11.00-16.00 uur kan elke volwassene die met een legitimatiebewijs naar de accommodatie aan de Middelkampseweg komt, onder begeleiding schieten.

Basistrainer
Vorig jaar hield de schietclub voor het eerst zo'n open dag en de belangstelling was boven verwachting. Een tweede reden om op herhaling te gaan, is dat Bloem bezig is aan de opleiding Basistrainer pistool en geweer. Verplicht onderdeel is het assisteren bij een activiteit ter kennismaking met de schietsport. "De opleiding is vooral gericht op het trainen en begeleiden van aspirant-leden. Het is erg belangrijk om dit onze leden te kunnen bieden", zegt Bloem, die zodra ze volwaardig lid was ook zitting nam in het bestuur.

"Hierna wil ik graag de opleiding Trainer A voor pistool gaan doen. Daarmee kan ik wedstrijdschutters gaan begeleiden. En er is nog heel veel meer te leren. Het is leuk om mezelf én de vereniging verder te ontwikkelen. Schieten is in die paar jaar tijd een groot onderdeel van mijn leven geworden."

www.svhetguldenschot.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden