Afbeelding
Foto: Stock

'Leerplicht-toppers' in het zonnetje gezet

Algemeen 340 keer gelezen

RIVIERENLAND • Tijdens de Dag van de Leerplicht zijn beleidsmedewerker jeugd Johan Rijken van de gemeente Zaltbommel en VSV-coach Gerrit Groeneveld van het Cambium College in het zonnetje gezet.

De Dag van de Leerplicht werd gevierd in het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen, waar alle leerplicht- en RMC-medewerkers (Regionaal Meld- en coördinatiepunt Voortijdig Schoolverlaters Rivierenland) samen kwamen. 

Speciale aandacht was er voor de mensen die zich op het gebied van leerplicht bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Die mensen werden uitgekozen door de leerplichtambtenaren. 

Regio Rivierenland heeft minder voortijdig schoolverlaters dan het landelijk gemiddelde. Gemeenten, scholen, leerlingen en ouders werken samen om schoolverzuim en schooluitval te voorkomen. De focus ligt steeds meer op preventie: het tijdig signaleren van verzuim en voorkomen van uitval.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden