Afbeelding
Foto: gemeente Zaltbommel

College Zaltbommel wil ambtelijke organisatie aan de Hogeweg

Algemeen Herindeling Bommelerwaard 313 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het college van Zaltbommel wil dat de samengevoegde ambtelijke organisaties van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel worden ondergebracht in het kantoor aan de Hogeweg.

Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad, als reactie op het rapport van Berenschot over de bestuurlijke toekomst van de Bommelerwaard. Over het onderwerp 'herindeling' zegt het college niets. Dat is namelijk afgesproken in het bestuursakkoord dat in 2014 is gesloten. Daarin staat: 'Omdat we het bestuur dicht bij de inwoners willen houden, kiezen wij niet voor gemeentelijke samenvoeging (herindeling)'. 

Het college denkt dat een ambtelijke fusie een 'goede en betekenisvolle stap naar verdere samenwerking is'. Voor de huisvesting van die nieuwe ambtelijke organisatie wil het college alvast de voorkeur uitspreken voor huisvesting in het kantoor in Zaltbommel.

Volgens het college is het financieel gunstiger om in Zaltbommel te zijn. De hele ambtelijke organisatie zou tegen minimale kosten ondergebracht kunnen worden, dat zou ook op korte termijn kunnen, omdat het hele pand beschikbaar is en er ook groeimogelijkheden zijn. Verder beschikt het gemeentekantoor aan de Hogeweg over een goede bereikbaarheid over de weg en het spoor, is het een centrale zichtlocatie aan de A2. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden