• Diana Burger (l) van De Comme overhandigde onlangs een cheque aan Yvonne de Ruiter van De Harmonika.
• Diana Burger (l) van De Comme overhandigde onlangs een cheque aan Yvonne de Ruiter van De Harmonika. Foto: De Harmonika

Mooie kinderkleding in De Harmonika

Algemeen 457 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De meeste mensen in de Bommelerwaard kennen de overheerlijke appeltaarten van De Harmonika. Maar dat je er ook tweedehands kinderkleding kunt kopen, is minder bekend.

Het gezellige winkeltje, 't Vlindertje, bestaat al ruim drie jaar. "We zaten eerst een beetje achterin het pand", vertellen Mariëlle Schep en Margareth Gijbels, die de cliënten begeleiden bij het runnen van de winkel. "Sinds kort zitten we in de ruimte tegenover de bakkerij, zodat meer mensen kunnen zien dat we er zijn." Ook is Dagcentrum De Harmonika actief op facebook. "Dat werkt heel goed", vertelt Mariëlle. "We hadden een leuk aanbod aan carnavalskleding voor kinderen, daar kwamen best veel mensen op af."

De kinderkleren die binnen worden gebracht, worden door cliënten van het dagcentrum, dat onderdeel is van 's Heeren Loo, gesorteerd. "Wij zoeken uit of het goed genoeg is", vertelt cliënte Lena Schouten, die elke woensdagmiddag in het winkeltje staat. "Soms moeten we het wassen of strijken. Dan hangen we het op op maat." In het winkeltje worden lage prijzen gehanteerd; sokken kosten 50 cent, een winterjas 7,50 euro. Vorig week is de zomercollectie opgehangen. Naast kinderkleding zijn ook leuke (kraam)cadeautjes te koop zoals vrolijk beschilderde kistjes. Ook de prachtige schilderijen uit schildersatelier't bont Palet zijn er te koop. Voor kinderen is een speelhoek ingericht waar ze kunnen kleuren of spelen.

De Comme

Vorige week kreeg de Harmonika een mooie cheque overhandigd van Project Advies Bureau De Comme. Dat bedrijf is gevestigd aan de Wielkamp, vlak bij het dagcentrum. "De Comme sponsort ons elk jaar", vertelt Mariëlle. "In ruil daarvoor krijgt het bedrijf appeltaart tegoedbonnen. Ze nemen vaak een appeltaart uit onze bakkerij mee naar hun klanten."

De Harmonika bevindt zich aan de Nieuwe Tijningen 9. 't Vlindertje is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 15:30 uur. Taarten reserveren kan via: 088-0375666.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden