• Peter Jan (m) met zijn ouders Dick en Hennie Kaasjager.
• Peter Jan (m) met zijn ouders Dick en Hennie Kaasjager. foto: Lya Cattel

Familie Kaasjager veertig jaar in 't Ouwe Mestershuis

Algemeen 1.491 keer gelezen

GAMEREN • Deze week is het precies veertig jaar geleden dat Dick (65) en Hennie (64) Kaasjager 't Ouwe Mestershuis aan de Waalbandijk in Gameren overnamen.

Het begon klein als café en cafetaria. "Waar nu het biljart stond was onze woonkamer", laat Hennie zien. En de sfeervolle serre aan de zijkant van het pand was er ook nog niet.

Het pand dateert uit 1657, waar het begon als school en woonhuis van de schoolmeester, vandaar ook de naam 't Ouwe Mestershuis. In de loop der jaren hebben Dick en Hennie steeds een beetje uitgebreid rond het pand. Wat al die jaren bleef is de gezellig bruin-café-achtige sfeer. Die vindt ook zoon Peter Jan (32) heel belangrijk. Sinds 2014 is hij officieel eigenaar van het bedrijf, waar zijn ouders overigens nog wel steeds elke dag in werken. Ook zijn broer Johan (38) is nauw betrokken bij de zaak.

"Peter Jan wilde vanaf zijn elfde jaar al kok worden", vertelt Hennie. Hij heeft dan ook een koksopleiding gevolgd en deed daarna ervaring op bij gerenommeerde restaurants in Oss en Den Bosch. "Vooral bij De Opera heb ik heel veel geleerd", vertelt Peter Jan. "Ik heb zelfs wedstrijd gekookt, dat was heel leuk om te doen." Maar het familiebedrijf lonkte en hij besloot verder te gaan in Gameren.

Daar kunnen gasten nu genieten van een uitgebreide kaart. Peter Jan beschikt over een heel ruime professionele keuken. "We maken ook voor de cafetaria heel veel zelf", vertelt hij. Hij doelt daarmee onder andere op de Liam-bouten, gehaktballen, verschillende sauzen, nasi-maaltijden, de halve haan, de huzarensalade en de ambachtelijke bami.

Ook de lunch- en dinerkaart ziet er mooi uit, met veel uitdagende en vertrouwde gerechten. Forel, zeeduivel, gamba's, entrecôte of vissoep; Peter Jan vindt het allemaal leuk om te maken. En op verzoek bereidt hij een speciaal menu, zoals afgelopen najaar een viergangen wildmenu.

"We maken zelfs onze eigen sterke drank", vertelt Hennie. "Onze Tia-Maria, Bramenlikeur en rabarberlikeur zijn heel populair." 't Ouwe Mestershuis beschikt over een slijterijvergunning. Daar maken veel mensen gebruik van als ze tijdens een feestje thuis ineens een kratje bier of een fles drank tekort komen.

De restaurant-, brasserie- en terrasfunctie wordt steeds belangrijker, maar de ouderwetse gezelligheid blijft gekoesterd. Een paar keer per week speelt de biljartclub, op woensdag komen ouderen steevast gezellig koffiedrinken, op vrijdag is de oude garde altijd van de partij en op zaterdag komen vooral veel tuinders uit de buurt een hapje eten.

Dick en Hennie vieren hun 40-jarig jubileum deze maand met een receptie voor genodigden, met een speciale avond voor de jeugd op 10 maart en een muzikaal duo voor de ouderen op zaterdag 11 maart.

http://www.mestershuis.nl

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden