Afbeelding

Wichard van Pontlaan eind april open

Algemeen 220 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De aansluiting van de Wichard van Pontlaan op de rotonde bij de Watertoren op de Steenweg gaat eind april open voor auto's en fietsers.

De nieuwe aansluiting is wel al klaar, maar de gemeente vindt het niet verstandig om het verkeer er nu al toe te laten. "Dat heeft te maken met verkeersveiligheid", legt wethouder Han Looijen uit.

De gemeente is namelijk tegelijkertijd bezig om fietspaden aan te leggen op de rotonde bij de Watertoren, richting de ingang van het sportpark. Ook langs het politiebureau en bij de rotonde met de Thorbeckestraat gaat de situatie voor fietsers veranderen. "Als we de Wichard van Pontlaan nu al open zouden stellen, dan veroorzaken we misschien verwarring bij fietsers en automobilisten", aldus Looijen.

Fietsers die nu naar de Waluwe en de Vergt willen, kunnen tot eind april via de Thorbeckestraat en de Schoolstraat rijden.

De Fiep Westendorplaan blijft voorlopig ook nog dicht. Deze maand komt er een tijdelijk voetpad om de Fiep Westendorplaan te verbinden met winkelcentrum De Portage. Tot die tijd is de omleidingsroute over het parkeiland van kracht. De aansluiting van de Fiep Westendorplaan op het Fiep Westendorpplein blijft wel gewoon open voor verkeer.

Zodra de Wichard van Pontlaan open gaat voor verkeer, gaat ook de Fiep Westendorplaan open voor verkeer. "Door alle wegen en aansluitingen tegelijkertijd open te stellen, creëren we duidelijkheid voor de weggebruikers en daarmee ontstaat, vooral voor de fietsers, een veiligere en blijvende situatie", aldus Looijen.

De omwonenden worden dinsdag per brief of e-mail ingelicht over de openstelling.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden