Zwaar bevochten zege vrouwen HRC

Sport 96 keer gelezen

DEN HAAG/HURWENEN • Het eerste voetbalvrouwenteam van HRC heeft zondag een zwaar bevochten overwinning geboekt in Den Haag. Het spel golfde heen en weer, HRC trok met 2-3 aan het langste eind.

De bezoekers begonnen sterk en creëerden een paar mooie kansen en dat leverde in de twaalfde minuut de openingsgoal op. Linksback, Wendy de Laat, stuurde met een steekpass Rosanne van Hemert weg. Die bleef sterk aan de bal en schoot langs de keepster in het doel. Het spel bleef in de eerste helft heen en weer golven, waarbij de warrig fluitende scheidsrechter een grote stempel drukte op het spel.

Na de rust was het weer in de twaalfde minuut raak. Arielle Hoskam werd op links weggestuurd. Haar breedtepass kwam terecht bij Denise den Tek, die de keepster in de korte hoek verschalkte.

Eerste penalty
Ook nu waren er kansjes over en weer. Mede dankzij sterk keeperswerk van Melissa Biesheuvel, kwam de thuisploeg niet tot scoren. Tot in de 72e minuut, toen de scheidsrechter een penalty gaf aan de thuisploeg, die hard werd binnengeschoten.

Gelukkig kon HRC de marge weer terugbrengen naar twee. Een slim verdiende corner werd door Rosanne van Hemert panklaar op het hoofd van Wanda van Wijnen gelegd, die de bal met een boog over alles en iedereen heen kopte; 1-3.

Tweede penalty
Het laatste wapenfeit van de wedstrijd lag weer bij de scheidsrechter, die een tweede penalty toekende aan de thuisploeg. Ook deze bal werd hard en hoog binnengeschoten. En zo eindigde een sportieve wedstrijd, ondanks de twee penalty's, in een verdiende overwinning voor de vrouwen van HRC. Volgende week is er geen wedstrijd vanwege de carnaval. Op 5 maart volgt de thuiswedstrijd tegen SC 't Zand. Aanvang 12.00 uur op sportpark Den Hoek in Rossum.

Heerlijk historisch hardlopen in Nieuwpoort: Singelloop trekt veel deelnemers en publiek met korte video's en foto's 18 uur geleden
• Tonja Versluis met haar boek Diepgeworteld.
Tonja uit Nieuw-Lekkerland schrijft roman over adoptie: 'De reis naar Sri Lanka was een goudmijn!' Nieuws 21 uur geleden
Vijfheerenlanden moet nog 246 asielzoekers opvangen: 'Alle zeilen bijzetten om de opgave te halen' Nieuws 23 uur geleden