• In het blauwe pak rijdt Robbert Mekelenkamp. Foto: Michel Pichot du Plessis
• In het blauwe pak rijdt Robbert Mekelenkamp. Foto: Michel Pichot du Plessis

Mekelenkamp zet stijgende lijn voort

Sport 44 keer gelezen

DEVENTER/ZALTBOMMEL • Nadat Robbert Mekelenkamp al indruk maakte op de Weissensee, was hij zaterdag op het kunstijs in Deventer de snelste rijder van Team Stehmann. Hij eindigde samen met Arjen van der Kieft in de top-twintig.

De dertiende wedstrijd in de strijd om de KPN Marathon Cup was de laatste van de drie zogeheten doorstroomwedstrijden. Tijdens deze wedstrijd kwamen Van der Kieft, Mekelenkamp en Roel van der Stelt uit in de beloftedivisie.

Ronde pakken
Er gingen meerdere groepen rond en zij pakten zo een ronde op het peloton. Van der Kieft ging erg sterk van start en sloot aan bij de eerste groep rijders die een ronde pakte. Later in de wedstrijd wist ook Mekelenkamp dit voor elkaar te krijgen. Helaas lukte het beide mannen niet om bij de groep rijders te zitten die een tweede ronde wisten te pakken op het peloton. Van der Stelt uit Genderen bewees tijdens de wedstrijd zijn klasse door veel op kop te sleuren en te werken voor de andere twee rijders.

Uiteindelijk eindigden zij op de zestiende en zeventiende plaats. Van der Stelt moest het Deventer kunstijs na al zijn beulswerk noodgedwongen voortijdig verlaten.

Topdivisie
In de topdivisie maakten nog zes mannen een kans op de eindoverwinning in het klassement. Ketellapper en Heijnen probeerden zoveel mogelijk voorin mee te doen. Dit leek in eerste instantie ook prima te lukken, maar Ketellapper had nog last van de naweeën van zijn griep van afgelopen week. Heijnen had een drukke week achter de rug met klussen aan zijn nieuwe huis. Gevolg was dat beiden de wedstrijd vroegtijdig verlieten.

Falun
Ketellapper reist deze week af naar Zweden. Op zaterdag en zondag worden de zestig en honderdvijftig kilometer verreden op natuurijs in Falun. De NOS zal hiervan samenvattingen uitzenden.

Finale
Op 4 maart staat de finale van de KPN Marathon Cup op het programma op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Daar heeft Team Stehmann een duidelijke missie, aldus ploegleider Mario Donker: "We gaan vol voor de tweede plaats in het ploegenklassement en willen in ieder geval onze derde plaats behouden."

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden