Afbeelding

Oude Rijksweg in Hedel is 'Slimme Weg'

Algemeen 337 keer gelezen

HEDEL • De Oude Rijksweg tussen Den Bosch en Hedel is sinds woensdag een 'Slimme Weg'. De weg dient als pilot voor Hoeflake Electrotechniek om te zorgen voor optimale verlichting.

"Met de inrichting van De Slimme Weg kunnen we experimenteren, leren en creëren voor het ontwikkelen van betere technieken en innovaties", vertelt directeur Henk Hoeflake van Hoeflake Electrotechniek.

De Slimme Weg heeft een dynamische aansturing van de verlichting, die rekening houdt met voorspelde situaties, de actuele verkeersdrukte en de weersomstandigheden.

Ook is er een elektronisch sluitplan, waardoor verdeel- en schakelkasten online en dus op afstand worden beheerd en aangestuurd.

Verder wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting, waardoor er de juiste lichtsterkte is op het juiste moment en op de juiste plaats.

Volgens Arthur Klink, voorzitter van de Stichting Openbare Verlichting Nederland is het goed om in de praktijk te ervaren hoe technieken werken en verder na te denken hoe je deze door ontwikkelt. "De Slimme Weg is een laboratorium, dat innovaties op onder meer het gebied van openbare verlichting naar een hoger kwaliteitsniveau tilt."

De gemeenten 's-Hertogenbosch en Maasdriel hebben de Oude Rijksweg beschikbaar gesteld voor de pilot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden