Afbeelding

College wil proef met gratis parkeren in Zaltbommel

Algemeen 635 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het college is bereid om een proef te doen met gratis parkeren in de binnenstad van Zaltbommel. Dat zei wethouder Kees Zondag donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering, waarin de herijking van de binnenstadsvisie unaniem werd aangenomen.

Hoe die proef er uit moet zien en in welke straten, is nog niet bekend. "Wij gaan dat in overleg met ondernemers en bewoners uitwerken", aldus Zondag.

Blauwe zone

Een motie van SGP en VVD over het invoeren van een blauwe zone in 'het assenkruis' haalde het niet. Zondag vond de motie wel 'sympathiek'. "Maar als die aangenomen wordt, dan beperkt dat onze mogelijkheden", zei hij. Zondag beloofde dat wethouder Han Looijen 'zo snel mogelijk' met een informatienota naar de gemeenteraad komt. "We doen alles in overleg met belanghebbenden", benadrukte hij.

'Grote plannen'

De raad heeft het college donderdag de opdracht gegeven om bij alle 'grote plannen' in Zaltbommel nadrukkelijk te kijken naar de mogelijke effecten op de binnenstad. De indieners van die motie, CDA en VVD, doelen daarbij met name op de plannen voor de Buitenstad, de Watertorenlocatie, het Leisurecentre en de Binnenhuislocatie. "We zijn bijna zover dat we daar antwoord op kunnen geven", aldus Kees Zondag. "Wij zullen u binnen een paar weken vertellen wat de invloed van die plannen zou kunnen zijn op de binnenstad."

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden