• Josefine 't Lam (links) en Hannah van Boggelen (rechts).
• Josefine 't Lam (links) en Hannah van Boggelen (rechts).

Landelijk brons voor Hannah van Boggelen

Sport 133 keer gelezen

AALST/ZIERIKZEE • Josefine 't Lam en Hannah van Boggelen turnden zaterdag hun kwartfinale van het bondskampioenschap turnen in Zierikzee. Hannah mocht het nationale brons in ontvangst nemen in categorie Pupil 2 N2.

De Hamarithi-turnsters hadden zich geplaatst voor dit kampioenschap via de twee voorwedstrijden die zij moesten turnen. Voor Josefine 't Lam was dit de eerste landelijke wedstrijd. Hannah van Boggelen turnde al twee jaren eerder mee in het landelijke veld.

Als eerste
Josefine mocht bij de Instap N2 het spits afbijten op het toestel sprong, waar zij ook als eerste aan de beurt was. Extra spannend om de wedstrijd te openen, ook omdat haar sprong de week ervoor nog was aangepast. Josefine behaalde uiteindelijk de hoogste score van haar groepje, een 13,234. Ook op rek deed de turnster goed mee in het klassement. De score van 11,150 was goed voor een negende plaats op dit toestel.

Balk werd het struikelblok van Josefine. Ze viel met radslag en dat kostte haar een volle punt. Hiermee werd het spannend op het laatste toestel vloer. De score viel een beetje tegen. Toch was 12,950 genoeg voor een achtste plaats in de meerkamp. Josefine stroomt met deze plaats door naar de halve finale.

Hannah
Hannah van Boggelen kwam in de middagronde uit in Pupil 2 N2. Zij startte haar wedstrijd op het toestel brug. Hier turnt zij een prachtige basisoefening met streksalto af. De gevreesde streksalto werd deze keer wat laag uitgevoerd, maar een 13,733 was toch de hoogste score van het groepje. Mede door de nette opzwaaien van de turnster.

Op balk turnt Hannah een heleboel elementen met vlucht. Zo pakt zij alle bonussen mee. Ze maakt onder andere een arabier, flikflak en een boogje voorover op de tien centimeter dunne balk. Het hoogste cijfer van de wedstrijd op het toestel balk was dan ook voor haar, een 14,367. Met deze punten was doorstroming al vrijwel zeker, maar er kwamen nu ook medailles in zicht.

Een keurige vloeroefening en een huizenhoge schroefsalto zorgden voor een top drie notering voor de nog jonge turnster. Hannah van Boggelen mocht het nationale brons in ontvangst nemen en heeft zich hiermee ook direct geplaatst voor de halve finale. Deze zal voor zowel Hannah als Josefine gehouden worden op 8 april in Winterswijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden