• Anton Ketellapper werd in Den Haag derde. Foto: Michel Pichot du Plessis
• Anton Ketellapper werd in Den Haag derde. Foto: Michel Pichot du Plessis

Kwakkelende Ketellapper knap derde

Sport 115 keer gelezen

REGIO • De KPN Marathon Cup-wedstrijd van zaterdag op De Uithof resulteerde in een mooie derde plaats voor Team Stehmann-rijder Anton Ketellapper en een derde stek in het algemene ploegenklassement.

Het team met de Zaltbommelse sponsor kwam na de lange periode van schaatsen op het natuurijs van de Weissensee goed voor de dag. De rankingpunten en het ploegenklassement zijn zeer belangrijke facetten van het marathonschaatsen in de beloftedivisie. Ketellapper was niet geheel fit en had als doel de wedstrijd uit te rijden.

Stoppen
Een dag voor de wedstrijd in Den Haag had de Rottummer op Facebook kenbaar gemaakt te stoppen met marathonschaatsen. Voor hem en zijn vrouw Carla Ketellapper-Zielman is dit het laatste seizoen in het marathonschaatsen, maar hij is vastbesloten om zijn loopbaan met een mooi resultaat te beëindigen.

Team Stehmann reed een puike wedstrijd. Vooral natuurijsspecialist Robbert Mekelenkamp was zeer actief. Mekelenkamp – voorheen woonachtig in Almkerk, tegenwoordig Oostwold - reed na zijn knappe prestaties op de Weissensee wederom een sterke wedstrijd. Ook Roel van der Stelt reed prima. De jonge rijder uit Genderen lijkt zijn vorm weer terug te hebben.

Superknecht
Na diverse uitlooppogingen bleef het peloton gesloten en ging het af op een massasprint. Arjen van der Kieft toonde zich een superknecht en sleurde in de finale rondenlang in een hoog tempo op kop. Ketellapper, die de wedstrijd goed verteerde, kwam naar voren en zo ook Mekelenkamp, Van der Stelt en Hugo Heijnen. Toch lukte het één man, Joeri Klous, nog om weg te rijden uit het peloton en zo pakte hij de winst.

Van der Kieft had zijn werk gedaan en finishte toch nog als 35e. Mekelenkamp en Van der Stelt eindigden respectievelijk vijf en zes plaatsen hoger dan de rijder uit Wormerveer. Heijnen kwam als achttiende over de streep en Ketellapper, die vooraf dus aan had gegeven niet fit te zijn, sprintte knap naar de derde plaats en mocht daardoor plaats nemen op het ereschavot.

Missie
Door dit gezamenlijke resultaat werd Team Stehmann derde in de ploegenuitslag en daarmee ook derde in het algemene ploegenklassement. De manschappen van ploegleider Donker staan twee punten achter de nummer twee; Team Schaatsinstituut, dus alles is nog mogelijk met nog twee wedstrijden voor de Marathon Cup in het verschiet. "De ploegleiding is tevreden omdat de missie zo goed als geslaagd is", aldus een trotse Donker.

Zaterdag staat team Stehmann aan de start in Deventer, in de doorstroomwedstrijd. Van der Kieft, Van der Stelt en Mekelenkamp starten bij de beloften, Ketellapper en Heijnen mogen zich tonen in de topdivisie.
Tussendoor rijdt de afscheidnemende Anton nog wedstrijden op het natuurijs van Zweden en op 4 maart volgt de finale van de Marathon Cup. De climax van het marathonseizoen vindt plaats op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden