• De cast van de BommelRevu.
• De cast van de BommelRevu.

BommelRevu biedt extra veel variatie

Algemeen 108 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Al het artistiek talent in Zaltbommel en omgeving bundelen, dat was het idee waarmee BommelRevu begon. Bij de tiende editie wordt dat zeker waargemaakt. Meer dan ooit wordt het een echte revue.

Het eerste en tweede weekend van november schitteren tachtig mensen voor en achter de schermen van De Poorterij. 'Bommel hèt talent' heet de productie deze keer. Stonden eerdere edities bol van de verwijzingen naar het Bommelse verleden, dit keer zijn de vele talentenjachten op tv als uitgangspunt genomen voor het script. De invulling is grotendeels gekomen vanuit de cast. Van dansshows tot een goochelact, veel mensen kwamen met creatieve ideeën.

Coachen
Rob Blatter, bestuurslid en één van de schrijvers, vertelt: "Het was een leuke manier om de BommelRevu te laten ontstaan." Voorzitter Ruud Merks vult aan: "Regisseur Nick Maijen maakte dankbaar gebruik van alle ideeën en coacht de cast bij de verdere uitwerking."

Humor
Net als op tv zijn niet alle audities van deze lokale talentenshow even succesvol en dat zorgt voor een humoristisch element. Zoals altijd worden veel herkenbare personen en situaties uit Zaltbommel verwerkt. Zelfs de katholieke kerk, die via de show probeert om wat van de verloren populariteit terug te winnen. "Maar het is niet de bedoeling om iemand op de hak te nemen", zegt Merks. "Nou ja, alleen die tv-programma's dan."

Achter de schermen
Origineel element is dat het publiek ook een kijkje achter de schermen krijgt. "We gebruiken De Poorterij op een andere manier, met videobeelden", verklapt secretaris Raymond Schellekens.

Elfde van de elfde
Het in ere houden van het sociaal-culturele leven in Zaltbommel komt dit keer nog extra tot uitdrukking door de data van de BommelRevu. De uitvoeringen zijn op 4, 5, 6, 10, 11 en 12 november. Daar valt dus de elfde van de elfde in, de dag van het Sint Maartensfeest én van de start van het carnavalsseizoen. Dat is creatief opgelost door de voorstelling van deze dag te combineren met de gala-avond van CV De Wallepikkers. Kaarten voor deze avond zijn via de carnavalsvereniging te koop, voor de andere data via de site en bij Hoevens Schoenen. "We beginnen de elfde mogelijk wat later vanwege de drukte in de Nieuwstraat door Sint Maarten, én we zorgen dat we voor 23.11 uur klaar zijn zodat het startsein van het carnaval gegeven kan worden", licht Merks toe.

Verjongen
Zo past het BommelRevu-bestuur overal een mouw aan. Maar Merks, Schellekens en Blatter staan wel op het punt om een stapje terug te doen. "Gelukkig is het gelukt om het bestuur te verjongen", vertelt Blatter. "Ik was bijvoorbeeld voorheen productieleider, maar ben nu alleen nog assistent van Joanne van Hemert." Zaltbommel mag er dus vanuit gaan dat de traditie van de BommelRevu in 2019 weer wordt voortgezet.

www.bommelrevu.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden