• Wethouder De Vreede en aannemer Goesten bekrachtigen hun samenwerking. Foto: Janneke Boogaard
• Wethouder De Vreede en aannemer Goesten bekrachtigen hun samenwerking. Foto: Janneke Boogaard

Start bouw MFC Heerewaarden voorzien in februari

Algemeen 84 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Wethouder Jan-Hein de Vreede en aannemer Ansfried Goesten hebben maandag hun handtekening gezet voor de bouw van het multifunctionele centrum in Heerewaarden. Goesten hoopt in februari te starten.

Heel wat dorpsbewoners waren naar sportpark De Buke gekomen om het gedenkwaardige moment mee te maken. "Staan we nu in de toekomstige speelzaal of in de gymzaal?" vroegen ze zich hardop af. De globale tekeningen voor het MFC lagen op tafel.

Definitief ontwerp
Het aannemersbedrijf, Joh. F. Goesten & Zn uit Kerkdriel, gaat de komende tijd het definitieve ontwerp maken. Ook moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd. "Daar gaan nog wel een paar maanden overheen. In februari hopen we te starten. Dat moet ook wel als we in december klaar willen zijn", zegt Ansfried Goesten. Hij vertegenwoordigde het familiebedrijf maandag samen met zijn broer en zoon.

Herontwikkelen
Goesten heeft ervaring met gebouwen met meerdere gebruikers: het Kerkdrielse bedrijf bouwde ook brede school De Zandkampen in Zaltbommel. Naast de bouw van het MFC ligt er in Heerewaarden een extra uitdaging: part of the deal is dat Goesten ook de vrijkomende grond van het oude dorpshuis en de oude school een nieuwe bestemming geeft. "Dat is inderdaad een uitdaging, omdat het vrij grote stukken grond zijn terwijl Heerewaarden niet zo'n groot dorp is. Waarschijnlijk komt er woningbouw, uitgesmeerd over meerdere jaren." 

De plannen daarvoor volgen later. "De markt is de afgelopen jaren zo in beweging dat we liever inspelen op de actuele ontwikkelingen. Eerst concentreren we ons op het MFC", aldus Goesten. 

Exploitatie
De gebruikers van het MFC (voetbal, tennis, speelzaal, dorpshuis, culturele verenigingen en school) gaan de komende tijd een exploitatiestichting oprichten. Zij hebben al een plan gemaakt voor de inrichting van de buitenruimte en de sportvelden rondom het MFC. Met de gemeente wordt nog gekeken naar een tijdelijke kantine voor de voetbal en de tennis voor de duur van de bouw.

Beleid krijgt vorm
Erik van Hoften - raadslid Samen Sterk Maasdriel (SSM) - was maandag ook aanwezig bij de ondertekening. Hij is blij dat het vernieuwde accommodatiebeleid nu ook vorm krijgt. "In ons verkiezingsprogramma gaven wij het al aan: het accommodatiebeleid vraagt in de huidige tijd participatie en eigen bijdrage van de verenigingen zelf. Daarnaast is het aan de gemeente om de kaders te scheppen en alle mogelijkheden voor ondersteuning te benutten. Denk bijvoorbeeld aan subsidie en op een constructieve manier meewerken aan vergunningen. Dat blijkt te werken!'"

Van Hoften vervolgt, niet zonder trots: "De dorpsraad, de Gemeente, de Tweestromenschool (Stichting Stroomm) en de betrokken verenigingen, maar ook woonstichting De Kernen en de Provincie: allen hebben op een positieve manier aan dit dossier getrokken, met de aanstaande bouw als resultaat." Erik van Hoften kan dan ook niet wachten voordat de eerste paal de grond in gaat. "Vanaf nu kan Heerewaarden zich opmaken voor een prachtig multifunctioneel gebouw, dat voldoet aan alle eisen van deze tijd. Er ligt voor de betrokkenen nog wel de uitdaging om het gebouw in de komende jaren succesvol te exploiteren. Ik heb er echter alle vertrouwen in, dat de ingezette samenwerking, ook de exploitatie tot een succes zal maken."

• Wethouder De Vreede en aannemer Goesten bekrachtigen hun samenwerking. Foto: Janneke Boogaard
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 10 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden