• De plaquette wordt zaterdag onthuld.
• De plaquette wordt zaterdag onthuld.

Plaquette voor oorlogsslachtoffers Zaltbommel

Algemeen 132 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Op zaterdag 24 september 2016 is de onthulling van een herdenkingsplaquette op de R.K. begraafplaats aan de De Virieusingel in Zaltbommel. Hiermee worden vier slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog permanent herdacht die op dit kerkhof hun laatste rustplaats hebben.

De Joodse Mary Wolff is bij een overval door Duitse soldaten doodgeschoten. De verzetshelden Louis Boelen en Jan en Tilly Klingen zijn door Duitse soldaten in de val gelokt en op 24 september 1944 om het leven gebracht.

Drie betrokken Bommelaren namen het initiatief voor de plaquette. Iedereen is van harte welkom bij de onthulling om 14.30 uur. Burgemeester Albert van den Bosch en pastor Bertus Bus houden een toespraak en Sita Struijke draagt het gedicht 'Een vogel' voor. Zij won in 2014 de gedichtenwedstrijd rond 4 mei.

Na afloop wordt een rondgang gemaakt langs de graven en is er een drankje in het Integraal Gezondheidscentrum, verderop aan de singel. Vanaf zaterdag staat er ook informatie over de vier genoemde oorlogsslachtoffers op de website van de Martinusparochie:

www.katholiekbommelerwaard.nl/monument

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden