• Het verschil op de meet was minimaal.
• Het verschil op de meet was minimaal. Foto: Jan de Bruin

Millimeterwerk in Ronde van Giessenburg

Sport 1.022 keer gelezen

GIESSENBURG • Op de finishlijn van de Sportklasse/Amateurs moesten er camera's aan te pas komen om Martijn Lust aan te wijzen als winnaar. De ervaren renner uit het Noord-Hollandse Tuitjenhorn bleef provinciegenoot Tijs Dekker uit Oosthuizen in de Ronde van Giessenburg nipt voor.

De beelden van de KNWU-official gaven geen uitsluitsel, de cameraman stond anderhalve meter voor de streep op een keukentrapje te filmen...

Uiteindelijk had fotograaf Jan de Bruin het bewijs op de lens. Lust twijfelde zelf niet. "Op de meet wist ik dat ik de winnaar was, Tijs ook trouwens", aldus de voormalig prof na afloop.

Eerste wedstrijd
"Tijdens de koers was ik al redelijk zeker van mijn zaak. Mijn eerste wedstrijd hier in Giessenburg, want door de polder heb ik nooit gereden. Een kennis woont hier en tipte mij over deze vernieuwde ronde."

Mede door de goedgevulde premiepot maakte het ruim 25 renners tellende peloton er een levendige koers van. Toen een lichte afscheiding half koers te zien was, zaten de Jan van Arckel-renners Harmen Brandwijk, Joël Verlee en Henrik Boele goed van voren. Verlee, winnaar in Groot-Ammers, pakte onderweg de nodige premies.

Kontzak
In de finale was Sleeuwijker Verlee ook present. Maar zijn aanvallende koersgedrag moest hij in de slotronden duidelijk bekopen. Hij wist Sander Lodder van de Hoekse Renners amper voor te blijven en eindigde nog net op het podium.

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 8 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden