• Esther Noordermeer. Foto: Corine Kraak
• Esther Noordermeer. Foto: Corine Kraak

Wijngaardse ploeterend naar nieuw bijbelstudieboek

Algemeen 542 keer gelezen

WIJNGAARDEN • Esther Noordermeer uit Wijngaarden heeft vorige week haar nieuwste bijbelstudieboek gepresenteerd, getiteld 'Stevige Kost'.

Sinds 2007 doet de Wijngaardse Esther Noordermeer bijbelonderzoek. Haar bevindingen wil ze graag publiceren in boeken. Dat heeft intussen geresulteerd in drie boeken: De Hemelse voedselbank (2011), Vrij van de Wet? (2013) en zeer recentelijk Stevige kost (2016).

"Er zullen beslist schrijvers zijn waarbij het boek uit hun pen vloeit, maar bij mij is het tegendeel waar. Ik ploeter wat af", stelt Esther.

Ook in dit nieuwe boek is elk hoofdstuk voortgekomen uit diverse cycli: studie-schrijven-studie-aanvullen-studie-herschrijven. En tot slot eindeloos herschrijven tot het gewenste resultaat. Esther: "Niet voor niets voelt zo'n boek als je kind en is het verschijnen ervan te vergelijken met een bevalling of het leggen van een enorm ei."

Gemakkelijk leesbaar
Ondanks de struggle in het schrijven, lezen haar boeken toch makkelijk weg. Het schrijven ervaart Esther Noordermeer als een missie. "Ik wil zo graag de rijkdom van de bijbel schilderen. Christenen groeien als ze de diepte van het Woord van God gaan begrijpen. Dan blijven ze staan in zware tijden. Laat het spitten in de bijbel niet over aan theologen, maar spit zelf. De bijbel is geschreven aan en voor het gewone volk, huis-tuin-en-keuken gelovigen zoals jij en ik."

Veel onzekerheid
Het schrijverschap kent veel onzekerheden. Het vinden van een uitgever, pakt de media het op, lukt de distributie, slaagt de verkoop, enzovoorts. Al dit soort logistieke ongemakken zijn hobbels die genomen moeten worden. Als dat lukt geeft dat enige voldoening. De missie van Esther gaat echter verder. "Als schrijver vind ik pas echte voldoening als ik feedback krijg van huis-tuin-en-keuken gelovigen, lezers die bedanken voor een van mijn boeken en aangeven dat het ze heeft geraakt, dat het Woord van God voor hen meer is gaan leven en dat hun geloof zich heeft verdiept of meer dan dat. Dat maakt dat ik visie blijf houden en energie vind om verder te werken aan een volgend project", aldus Noordermeer.

Esther Noordermeer is auteur, spreker en beheerder van Sola Scriptura. Het boek Stevige Kost telt 120 pagina's en heeft ISBN 978-90-8214-701-8. Het boek kost 10 euro en is verkrijgbaar in elke christelijke boekwinkel. Voor meer informatie: www.enoordermeer.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden