• Kees Verspui, Kees Boender, Erwin Gerwig en Sjaak van de Graaf steken de schop in de grond voor de aanleg van het glasvezelnetwerk.
• Kees Verspui, Kees Boender, Erwin Gerwig en Sjaak van de Graaf steken de schop in de grond voor de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Schop in grond voor glasvezel op Gelkenes 

Algemeen 500 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Met een symbolische handeling is deze week een start gemaakt met de aanleg van glasvezel op industrieterrein Gelkenes in Groot-Ammers.

"Bedrijven kunnen niet meer zonder snel internet en glasvezel", vertelt Kees Boender wethouder van de gemeente Molenwaard.

Dankzij de inzet van de wethouder is het project geslaagd. "Onze samenwerking met de gemeente wordt steeds omvangrijker", aldus Sjaak van de Graaf, voorzitter van het Parkmanagement. "Dit zal niet alleen het bedrijventerrein, maar met name de kernen om Gelkenes heen ten goede komen, succesvolle bedrijven zorgen voor meer leefbaarheid in de kernen."

Noodzaak
Na een geslaagd vraagbundelingstraject is Case Electronics uit Arkel gestart met de aanleg van een hoogwaardig glasvezelnetwerk op bedrijvenpark Gelkenes. Hiermee onderscheidt het bedrijventerrein zich van andere bedrijven in de regio waar nog geen glasvezelnetwerk is aangelegd.

"Dit komt de aantrekkelijkheid van veel locaties ten goede", aldus Erwin Gerwig, secretaris van het Parkmanagement Gelkenes. "Vooral bij grote bestanden en het groeiende thuiswerken is het van belang dat er een snelle internetverbinding aanwezig is."

Alle ondernemingen gevestigd op Gelkenes kunnen worden aangesloten op het hoogwaardige glasvezel netwerk. Op het bedrijventerrein zijn ongeveer 130 ondernemingen gevestigd en daarmee wordt gezorgd voor meer dan een kwart van de werkgelegenheid in de hele Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Unieke samenwerking
"Het bijzondere aan deze aanleg is de samenwerking met de ondernemers", benadrukt Kees Verspui van Case Electronics. De ondernemers maken door een slimme aanpak de aanleg van hun eigen glasvezelnetwerk mogelijk en dat is niet alleen uniek in de regio maar ook in Nederland. "Het gebied is voor een grote provider niet interessant want die wil weinig graven en veel aansluitingen, omdat de ondernemers niet allen de koppen bij elkaar hebben gestoken maar ook hun nek hebben uitgestoken krijgen ze over een maand een prachtig netwerk."

Beveiliging
Na aanleg van het glasvezelnetwerk zal er direct een begin worden gemaakt met een compleet nieuw en hoogwaardig beveiligingssysteem. Glasvezel speelt hierbij een belangrijke rol bij het snel verzenden en streamen van de beelden. Er zal worden aangesloten bij de centrale uitleesruimte in Gorinchem en daarmee zal het terrein, samen met een heel pakket aan maatregelen, een hoogwaardige beveiliging krijgen.

Bijschrift foto:

Kees Verspui, Kees Boender, Erwin Gerwig en Sjaak van de Graaf steken de schop in de grond voor de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Fotografie: André Domburg

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden