Afbeelding

Stefan Kreder wint Omloop van de Alblasserwaard

Sport 52 keer gelezen

MEERKERK • Eerstejaarsjunior Stefan Kreder uit Zevenhuizen won zaterdagochtend de 30e editie van de Omloop van de Alblasserwaard. In de 117 kilometer tellende koers konden de thuisrijders van Jan van Arckel geen rol van betekenis spelen.

Na een onrustige start was er vrij snel in de koers een grote valpartij, met daarbij ook diverse regiorenners. Een veertiental renners maakte dankbaar gebruik van de situatie. Na amper een halfuur koers hadden de voorste renners, met daarin maar liefst vijf jongens van de Noord-Hollandse formatie Waterland, meer dan vijftien seconden voorsprong te pakken.

Dat zag ook de in een volgauto zittende Hoogbloklander Kelvin van den Dool. “Ik reed zondag in Wallonië tegen een collega, mijn fiets in vier stukken. We dachten aan een gekneusde spier. Maar afgelopen donderdag is toch een gecompliceerde breuk in mijn sleutelbeen geconstateerd. De vorm was komende, jammer dat ik vandaag niet kon rijden. Maar er zijn ergere dingen”, relativeerde de zeventienjarige Van den Dool. “Deze week wordt er weer een foto gemaakt. Ik hoop dat ik het met een mitella ga redden.”

Onenigheid

Ondertussen groeide het verschil tussen de koplopers en achterhoede gestaag. Zeker toen in Noordeloos werd gesprint voor de punten. De junioren van Waterland waren oppermachtig. De ijzersterke Mitchell Cornellissen won het eindklassement, maar moest direct na de laatste sprint afstappen. “Ik kreeg onenigheid met een ploegmaat. Na wat duwen kwam ik in een kuil en gelijk was mijn wiel naar de kloten.”

Tekenend voor de slechte samenwerking bij de Noord-Hollanders. Ploeggenoot Andre Looij, eindigend op plek twee, wond er na afloop geen doekjes om. “We zaten met vijf man aan de leiding, maar dat was geen voordeel. Natuurlijk, Stefan Kreder was ook goed. Maar onze samenwerking niet.”

Stefan Kreder (16), een telg uit een echte wielerfamilie, werd de lachende derde. “Samen met ploeggenoot Lars Peters zag ik de twijfel en onenigheid. Lars en ik probeerden om en om twee keer weg te komen. Bij de derde poging lukte het mij.”.

Hongerklop

Heukelumer Fabio Jacobsen (16) stond beteuterd te luisteren. “Het goed ging, tot we massaal onderuit gingen. Zonde, want ik zat goed voorin en reed in het wiel van de jongens die uiteindelijk de koers hebben bepaald. In goeden doen doe ik niet voor die gasten onder. Maar mijn ketting zat helemaal vast en ik kwam niet veel verder dan meerijden in de vierde groep. Net voor de finalerondjes ben ik er uitgestapt. Ik ben eerstejaars, volgend jaar nieuwe kansen.”

Gert van der Grijn uit Ameide baalde ook. “Ik zat goed in de tweede groep, maar kreeg hongerklop. Ik had gewoon beter moeten eten.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden