• Edwin van Helfteren (links) en Gert-Jan van Dijk. Foto: Simon Fousert
• Edwin van Helfteren (links) en Gert-Jan van Dijk. Foto: Simon Fousert Foto: Simon Fousert
advertorial

Start Piazza della Vita belooft veel goeds

Algemeen 1.830 keer gelezen

GIESSENBURG • Edwin van Helfteren en Gert-Jan van Dijk begonnen vorige maand lunchroom Piazza della Vita in Giessenburg. De zaak heeft een Italiaanse uitstraling met 'een gemeen lekker bakje koffie' als specialiteit.

Piazza della Vita is de nieuwe lunchroom in winkelcomplex de Graanbuurt aan de Doetseweg in Giessenburg. Het idee ervoor ontstond na de lunches en high tea's die Vita Beauty & Care (ook in de Kolenbeurs) organiseerde tijdens workshops voor haar klanten.

Edwin: "De positieve reacties en waardering waren voor ons voldoende motivatie om Piazza della Vita op te richten zodra er in de Kolenbeurs ruimte vrijkwam voor een lunchroom."

Zwager en mede-eigenaar Gert-Jan van Dijk, had altijd al een passie voor koffie. ,,Tachtig procent van de koffie wordt met weinig passie bereid", vindt hij. "Daarom maken we het nu maar zelf. We willen juist die passie, kennis en vaardigheden toevoegen voor een geweldige beleving qua smaak en presentatie."

De Italiaanse touch komt naast de koffie en broodjes naar voren in het logo (met de Italiaanse driekleur) en de inrichting. ,,De Italiaanse sfeer en aandacht spreekt ons aan", aldus Gert-Jan. ,,Mensen moeten zich hier welkom voelen. Alsof de tijd stilstaat als men hier is. Vandaar ook dat we een klok opgehangen hebben zonder batterijen erin."

Piazza della Vita is voorlopig, net als de andere winkels, donderdag, vrijdag en zaterdag open, maar de ambitie is er zeker om ook op andere dagen open te gaan. Beiden houden echter ook nog hun andere baan als jurist en IT-er aan. Edwin: "De tijden veranderen, ook bij bedrijven zijn werkdagen flexibeler geworden. Voor ons is dit juist een mooie mix, waarbij we beide zaken kunnen combineren." De eerste zes weken zitten er op en beloven veel goeds. "We hadden natuurlijk weinig ervaring in de horeca, maar het gaat erg goed en zijn tevreden." Naast kwalitatief goede koffie en broodjes, zijn er salades en Italiaanse sappen. Ook is het mogelijk te genieten van een high tea en het volgen van een koffie-workshop.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden