Afbeelding
Foto: Anne Marie Hoekstra

Steun raad Giessenlanden voor behoud obs Giessen-Oudekerk

Algemeen 560 keer gelezen

GIESSENLANDEN • Een voorstel om 100.000 euro uit te trekken voor het behoud van Openbare Basisschool Giessen-Oudekerk haalde het niet, maar het signaal dat de VVD hiermee af wilde geven werd wel overgenomen door wethouder Harmen Akkerman.

En daar waren de Giessenlandse liberalen dan ook tevreden mee. "Het voortbestaan van obs Giessen-Oudekerk staat onder druk", constateerde Bram Visser (VVD) tijdens de begrotingsvergadering. "Gelukkig zijn er vanuit het dorp initiatieven gestart om de school te behouden. Dat vinden wij hartverwarmend. Wij willen ons sterk maken voor tenminste één school per dorp. Daarom stellen wij voor 100.000 euro te reserveren voor initiatieven die dienen ter versterking en het behoud van obs Giessen-Oudekerk. Wethouder, kom met een voorstel om hier in overleg met de initiatiefnemers invulling aan te geven."

Wethouder Harmen Akkerman onderschreef het belang van de school voor Giessen-Oudekerk ten volle. "We zijn in gesprek met de initiatiefnemers die zich inzetten voor obs Giessen-Oudekerk. Voor hoe het dorp zich hierin opstelt hebben wij veel waardering. Het signaal dat u met uw voorstel af wilt geven, ondersteun ik van harte."

Voorstellen
Tegelijkertijd zag hij wel haken en ogen aan het voorstel van de VVD. "Want het beschikbaar stellen van 100.000 euro voor deze openbare school, betekent dat er ook eenzelfde bedrag naar de bijzondere scholen zou moeten gaan."

Wethouder Akkerman stelde dan ook voor eerst af te wachten welke voorstellen voor het behoud van obs Giessen-Oudekerk op tafel gaan komen. "Daaraan kan de vraag gekoppeld worden: willen jullie als gemeente dit financieren? Op dat moment weet ik dat u als raad daar positief tegenover staat en kan ik met een voorstel, inclusief financiële onderbouwing, bij u terugkomen."

Een insteek waar Bram de Visser meteen mee akkoord ging. "Het ging ons om het signaal. Deze toezegging laat zien dat het college dit serieus neemt."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden