Afbeelding

Oranjebrigade uit Giessenburg schenkt duizenden euro's aan goede doelen

Algemeen 1.815 keer gelezen

GIESSENBURG • De Oranjebrigade uit Giessenburg heeft dit jaar weer 1000 euro kunnen schenken aan zes goede doelen. Daarmee bewijst de Oranjebrigade dat ze méér doen dan alleen fietscrossen.

De Oranjebrigade is een bont gezelschap van Giessenburgse vrienden van middelbare leeftijd met een gezamenlijk liefde voor de wieler- en schaatssport. Er werd aanvankelijk alleen samen getraind, maar na verloop van tijd kwamen deze mannen tot de conclusie dat ze ook op maatschappelijk vlak wat wilden betekenen. De naam 'Oranje Brigade' werd bedacht en na een paar jaar werd ze als Stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Arie Boer, zoon van de vermaarde Arie Boer van Uitdragerij Boer, werd voorzitter.

Het verdienmodel van Stichting Oranjebrigade is simpel. Enerzijds worden sponsoren voor de fietscrosswedstrijd en anderzijds brengen de horecaopbrengsten na afloop van de wedstrijden ook een flinke duit op.

De netto-opbrengst van de fietscross van begin deze maand bedroeg ongeveer 6000 euro. Dit bedrag komt geheel ten goede aan goede doelen die gezamenlijk worden vastgesteld. Van kosten die aan de strijkstok blijven hangen wil men absoluut niet weten. Alles gaat één op één naar de Goede Doelen.

In 2017 heeft men 1000 euro kunnen schenken aan Stichting Leergeld, de EHBO, speeltuinvereniging Kindervreugd, Prinses Beatrix Spierfonds, Hospice Gorinchem en Muziekvereniging Da Capo uit Giessenburg.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden