• Speeltuin De Donk is zaterdag officieel geopend
• Speeltuin De Donk is zaterdag officieel geopend Foto: Marijke Verhoef

'Speeltuin De Donk is hét voorbeeld van burgerparticipatie'

Algemeen 1.538 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De nieuwe speeltuin De Donk in Groot-Ammers is zaterdagmiddag officieel geopend. Dat deden de kinderen door ballonnen op te laten.

Wethouder Kees Boender was namens de gemeente Molenwaard aanwezig en roemde het project. "Ik ben ongelofelijk trots op deze buurt. Dit is hét voorbeeld voor burgerparticipatie." De speeltuin is tot stand gekomen op initiatief van de bewoners van de Kleine Donk en de Grote Donk. Toen bleek dat de gemeente het braakliggende terrein tussen de nieuwe woningen als grasveld wilde inrichten, kwamen ze in verweer. Ze wilden een speeltuin voor hun kinderen en hebben dat via een burgerinitiatief voor elkaar gekregen. De gemeente heeft de helft van de kosten op zich genomen, de andere helft was voor het burgerinitiatief. De bewoners wisten vele sponsoren te werven en hebben ook zelf de handen uit de mouwen gestoken om de droom werkelijkheid te laten worden. "Er wordt veel gesproken over de doe-democratie, jullie brengen het in de praktijk. Ik vind dat Rutte hier wel mag komen kijken om te zien hoe het werkt. Ik ben echt dolenthousiast. Samen denken, samen doen, daar zijn jullie een kei in", loofde Boender.

De wethouder benadrukte dat de gemeente een ton beschikbaar heeft voor de financiering van burgerinitiatieven. "We zullen het niet nalaten dit uit te rollen over de andere kernen", beloofde hij.

Nadat de wethouder zijn speech had gegeven lieten de kinderen ballonnen op, waarmee de speeltuin officieel geopend was. Aansluitend hield de buurt een barbecue.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

• Wethouder Kees Boender speecht tijdens de oficiële opening van speeltuin De Donk.
• Officiële opening van speeltuin De Donk.
• Officiële opening van speeltuin De Donk.
• Officiële opening van speeltuin De Donk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden