Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vandalen vernielen dak oldtimer met Te Koop-bord in Giessen-Oudekerk

112 4.067 keer gelezen

GIESSEN-OUDEKERK • Vandalen gebruikten in de nacht van donderdag op vrijdag een Te Koop-bord om het dak van een oldtimer in Giessen-Oudekerk te vernielen.

Dat melden de eigenaren Jan en Kitty Bongers op Facebook. Hun oude Trabant stond op een parkeerplaats aan de Kloevelaan in Giessen-Oudekerk. Zelf wonen Jan en Kitty aan de Oudkerkseweg. "Het wagentje stond daar een beetje achteraf geparkeerd", vertelt Jan.

Het Te Koop-bord was iets verderop uit een tuin gehaald. De eigenaar miste het 's morgens en zag het bij een rondgang in de buurt uit de auto steken.

"Het is al snel een schadepost van duizend euro", treurt Jan. "Die linnen dakjes zijn heel moeilijk aan te komen."

Behalve het dak is ook de antenne vernield en waarschijnlijk is de bumper van een auto iets verderop ook kapot gemaakt in de bewuste nacht. 

Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en heeft een buurtonderzoek gedaan.  "We gaan de komende dagen twee camera's uitkijken die in de buurt staan. Eén van de camera's staat bij een huis in de buurt en de andere is van een weerstation vlakbij dat continu opnamen maakt."

De gedupeerde eigenaar hoopt dat de zaak opgelost wordt en roept eventuele getuigen op om zich te melden. Dit kan bij de politie via 0900-8844.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden