Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto
update

Grote buit bij overval op penningmeester Unitas

112 2.320 keer gelezen

GORINCHEM • Twee jongens zijn dinsdagavond op de vlucht geslagen nadat zij een overval hadden gepleegd bij voetbalclub GVV Unitas in Gorinchem. Ze hebben een groot bedrag aan kasgeld buitgemaakt. 

De diefstal vond plaats omstreeks 22.15 uur aan de Bataafsekade. Bij de overval hebben de daders één man mishandeld; de penningmeester van de club. Het slachtoffer heeft vermoedelijk zijn schouder gebroken.

De politie is dinsdagavond met spoed naar de twee aan het zoeken gegaan, maar heeft hen nog niet kunnen aanhouden. Het gaat om twee getinte jongens van zestien à zeventien jaar oud.

UPDATE
De overval is gepleegd op de penningmeester van de club. Hij haalde zoals gebruikelijk de kasopbrengst op. Twee jongens die in de bosjes stonden te roken, leken eerst weg te lopen, maar kwamen terug toen de man het tasje met geld in zijn auto wilde leggen. Ze sprongen op zijn rug en na een worsteling gingen ze er met het geld vandoor. De man kwam bij de worsteling ten val en raakte gewond aan zijn schouder.

De politie zoekt getuigen die de jongens hebben zien wegrennen vanaf de Bataafsekade. Het betreft twee licht getinte jongens tussen de 16 en 18 jaar. Daarnaast zijn camerabeelden van die avond, gemaakt in de buurt van de vereniging, meer dan welkom. Mogelijk zijn de verdachten daar op te zien.

Heeft u iets gezien of heeft u camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven, via M. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden