Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lexmond op derde plek in ANWB file top vijf

112 509 keer gelezen

LEXMOND • De filezwaarte in Nederland is in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw gestegen in vergelijking met vorig jaar. De A27 bij Lexmond staat landelijk op de derde plaats.

In de afgelopen drie maanden nam de filezwaarte toe met zo'n 7 procent. Tijdens de ochtendspits stonden er minder files in vergelijk met vorig jaar maar overdag en tijdens de avondspits was het fors drukker op de wegen.  

De filezwaarte gedurende de eerste helft van het jaar was vergelijkbaar met deze periode in 2016. De toename in het derde kwartaal is mede toe te schrijven aan  het  matige weer. Het aantal regenspitsen was bijna twee keer zo hoog als vorig jaar.

De ochtendspits is op dinsdag het drukst en tijdens de avondspits staan automobilisten het langst stil op donderdag. Opvallend blijft dat veel kleine ongelukken als kop-staartbotsingen direct leidden tot veel vertraging voor het overige verkeer. Aanrijdingen die volgens de ANWB  toch makkelijk te voorkomen zijn.

De drukste spits van het afgelopen kwartaal was die op donderdagavond 14 september toen hevige regenbuien over ons land trokken. Op het drukste moment stond er op A- en N-wegen in totaal 843 kilometer file.

Weggebruikers moeten de komende maanden rekenen op meer van dergelijke zware spitsen nu de herfst begint en straks tijdens de spitsuren weer in het donker wordt gereden.

Knooppunt Eemnes op de A1 van Amsterdam naar Amersfoort staat op nummer 1. Knooppunt Hoevelaken op dezelfde A1 (Apeldoorn naar Amsterdam) staat op nummer 2.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 4 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 4 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column AWM: polderkoers live (te) volgen Sport 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden