null
null

E-Fiber claimt 3,5 miljoen euro van gemeente Giessenlanden

Algemeen 864 keer gelezen

GIESSENLANDEN • E-Fiber Holding BV heeft eerder dit jaar bij de gemeente Giessenlanden een claim van 3,5 miljoen euro neergelegd. De aanleiding: het volgens E-Fiber afbreken van de onderhandelingen over de aanleg van glasvezel in Giessenlanden.

De advocaten van E-Fiber legden de claim in februari van dit jaar bij Giessenlanden neer, meldt het college in een in september aan de gemeenteraad verstuurde brief. 'De aansprakelijkheid is door ons afgewezen vanwege het simpele feit dat wij geen partij in de door E-Fiber gestelde onderhandelingen waren.' 

Daarnaast heeft het gemeentebestuur het bedrijf laten weten dat Giessenlanden op geen enkele wijze aan E-Fiber opdracht heeft gegeven om werkzaamheden uit te voeren voor het voorbereiden van een overeenkomst. 'Ook heeft E-Fiber de door haar gestelde schade niet onderbouwd.'

Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten niet met E-Fiber in gesprek te gaan. 'Het is nu aan hen om te besluiten of zij wel of niet een gerechtelijke procedure hieromtrent wensen op te starten.'

Schikken
Het uitblijven van een reactie van de gemeente Giessenlanden was voor E-Fiber de aanleiding om de dagvaarding de deur uit te doen. "We wilden dit in der minne schikken", vertelt managing director Eric Vos. "Maar omdat het gemeentebestuur niet met ons in gesprek wilde gaan, zijn we gedwongen om deze stap te zetten."

Volgens E-Fiber is Giessenlanden met een grote hoeveelheid voorwerk van E-Fiber aan de slag gegaan om in deze gemeente glasvezel aan te leggen. "We waren al veel verder dan inleidende onderhandelingen, zoals de gemeente dat bij herhaling roept; wij hebben het complete werkgebied geëngineerd en hebben voorstellen op tafel gelegd om het complete gebied van glasvezel te voorzien."

Hij vervolgt: "De gemeente is daar vervolgens mee aan de haal gegaan. E-Fiber is met dit voorbereidende werk ruim een jaar bezig geweest. In de dagvaarding hebben we een complete onderbouwing van het bedrag van 3,5 miljoen euro meegenomen."

Afwachten
GiessenlandenNet, opdrachtgever voor de aanleg van glasvezel in Giessenlanden, heeft destijds de gesprekken met E-Fiber gevoerd. "Wij zijn ook gedagvaard", bevestigt voorzitter Kid Schuijt. "Eind vorige week is bij ons de dagvaarding binnen gekomen. Het is nu afwachten hoe het verder gaat.  Inhoudelijk kan ik er verder niets over meedelen."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden