Foto: Tonny van Doorn
Foto: Tonny van Doorn Foto: Tonny van Doorn

Verkeerscampagne Hoornaar overtuigt bezoekers; 30 is hard genoeg

Algemeen 370 keer gelezen

HOORNAAR • Dertig kilometer is hard genoeg in de bebouwde kom. Die conclusie trokken de bezoekers van de verkeerscampagne afgelopen vrijdag in Hoornaar, waarbij de remweg van een auto gedemonstreerd werd bij 30 en 50 kilometer per uur.

De verkeerscampagne van 'Hoornaar Veiliger' vond plaats naar aanleiding van klachten, die de Dorpsraad Bruisend Hoornaar ontvangen heeft over te hard rijden in het dorp. Aan de campagne wordt meegewerkt door Regio AV, gemeente Giessenlanden, politie Giessenlanden, Veilig Verkeer Nederland en de Dorpsraad Bruisend Hoornaar.

De remwegdemonstraties werden druk bezocht. Zeker 140 kinderen en volwassenen kwamen kijken naar de demonstraties. De instructeur van Veilig Verkeer Nederland vroeg kinderen en volwassenen pylonnen op de straat te plaatsen, waar zij dachten, dat de auto zou stoppen. Eerst werd dit gevraagd bij een snelheid van 30 km/uur. Daarna mochten de pylonnen wederom geplaatst worden, maar dan voor een snelheid van 50 km/uur.

Het bleek niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen nog best moeilijk om in te schatten waar de auto stopt bij deze snelheden. Meerdere keren werden er pylonnen geraakt. Voor de aanwezigen werd maar al te goed duidelijk, dat 30 km/uur in een dorp hard genoeg is.

Overige acties
De campagne 'Hoornaar Veiliger' wordt in de komende maanden voortgezet met twee acties. De klikostickeractie zal door de lerarenstaking niet, zoals aangekondigd, plaatsvinden in oktober, maar in november 2017.

Eind oktober 2017 vindt er ook een andere actie plaats. Vooralsnog is niet bekend wat deze actie behelsd. Wel is duidelijk, dat hier meerdere inwoners en groepen van de lokale basisscholen bij betrokken zijn.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Foto: Tonny van Doorn
Foto: Tonny van Doorn
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden